23948sdkhjf

Stark Group indtager nyt land: Gennemfører stort opkøb i Østrig

Stark Group har købt den østrigske distributør af tunge byggematerialer Dach & Wand, der omsætter for over en milliard kroner. Dermed indtager Stark Group nu et nyt land, i og med at opkøbet er det første uden for Norden og Tyskland.

Sælger er den schweiziske byggevareproducent Swisspearl Group og med opkøbet af østrigske Dach & Wand Handels GmbH får Stark Group fodfæste på det østrigske marked for salg og distribution af byggematerialer.

Opkøbet giver samtidig et rygstød til Stark Groups satsning på specialistforretninger, der nu udgør en sjettedel af virksomhedens omsætning på 37 mia. kr.

Dach & Wand har syv forretninger i Østrigs største byer og betjener flere end 3.200 professionelle håndværkere.

- I byggebranchen har Østrig mange af de kvaliteter, som vi kender fra Norden. Østrigske håndværkere er veluddannede og sætter kvalitet højt. Det er de kunder, vi er bedst til at betjene. Det er samtidig et ukonsolideret marked med 9 mio. indbyggere, hvilket gør det større end Danmark og mindre end Sverige, hvor vi i dag har nogle af vores førende virksomheder, siger Stark Groups adm. direktør Søren P. Olesen i en pressemeddelelse.

Dach & Wand skal drives i samarbejde med Stark Groups tyske tag- og facadeforretning, Melle Gallhöfer, som Starks tyske selskab købte i marts sidste år.

Melle Gallhöfer er ifølge Stark Group markedsleder inden for salg og distribution af tag- og facadematerialer i Tyskland

Parterne har ikke oplyst købssummen på Dach & Wand.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094