23948sdkhjf

”Det er nødvendigt at tænke anderledes”

Dør- og portproducenten Arkas har udnyttet krisen til at investere i produktionen og udtænke nye forretningsmuligheder. Horsens-firmaet er nu på banen med et utraditionelt tiltag; udlejning af døre.
- Nogle gange er det bare nødvendigt at tænke anderledes. Hvis der bare ligger et lille marked her, så har vi gjort det godt. Tiden er ikke til bare at gøre som man plejer – selvom folk nok vil sige, at vi er lidt tossede.

Det er Henning Jensen, indehaver af Arkas fra Rask Mølle ved Horsens, der præsenterer virksomhedens nyeste påfund; udlejning af midlertidige døre. Intentionen er at levere dørene på byggepladser, hvor man har brug for at lukke af for vejr og ubudne gæster.

- Vi har leget med tanken længe internt her i huset. Én af de ansatte foreslog det, og jeg afviste det blankt i første omgang. Men siden har vi kigget på det nogle gange og snakket med nogle af vores større kunder. De kunne godt se en mulighed i det, fordi de i forvejen laver midlertidige døre – og det løber hurtigt op, fortsætter Henning Jensen.

- Vi tror på det her og har allerede lavet de første døre klar til forsendelse.

Navneskift baner vej for eksport
Henning Jensen har ejet Arkas siden 2008 og står i dag i spidsen for 10 ansatte, hvoraf de syv er produktionsfolk.

- Jeg købte virksomheden lige inden krisen, så det har været en udfordring at få forretningen op at stå. Yderligere valgte vi sidste år at skifte navn fra PE Porte & Døre til Arkas, og det er noget, der tager tid at køre ind – det gør man ikke bare lige ved at sende et nyhedsbrev ud, siger han.

På spørgsmålet om, hvorfor man kan finde på at skifte navn midt i den største krise i mands minde, lyder svaret prompte:

- Der er ikke noget, der kommer af sig selv i denne verden. Vi vil gerne eksportere, og PE Porte og Døre duer ikke i udlandet. Alle vi talte med sagde, at hvis I kommer til Sverige og Norge med det navn, så er I allerede sorteret fra.

Henning Jensen har allerede fået sparket de første døre ind på de skandinaviske nabomarkeder, men Arkas har ikke travlt. Fokus er på at få fat i de rigtige folk, frem for at få solgt hurtigst muligt, pointerer han.

Nødvendigt at investere
Det med, at intet kommer af sig selv, var også baggrunden for, at Henning Jensen og Arkas i 2010/11 gennemførte en større investering i produktionen. Her blev der blandt andet indkøbt to nye cnc-maskiner og en ti etagers presser.

- De konsulenter, vi rådførte os med, sagde; det er nu, I skal gøre det. Men jeg var ikke helt overbevist. Vi havde faldende ordretilgang, så hvorfor investere? Men set i bakspejlet havde de helt ret. Investeringerne har givet os en meget stor kapacitet, lavere priser og hurtigere levering. Og lønandelen er for nedadgående. Det er selvfølgelig sørgeligt, at der bliver færre hænder, men hvis vi vil have produktion i Danmark, er det tvingende nødvendigt, siger Henning Jensen, der kan glæde sig over, at pilen igen er begyndt at pege opad:

- Det ser rigtigt, rigtigt godt ud, og 2012 bliver afgjort bedre end 2011. Det, at vi skiftede navn, gjorde nok, at vi kom en lille smule bagud, men vi tror på vores strategi. Samtidig lyder det som om, at der begynder at snige sig lidt positivitet ind i branchen, slutter Arkas-ejeren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.501