23948sdkhjf

Nedgang truer byggeriet i 2013

Ny prognose fra DI giver ikke anledning til optimisme for dansk økonomi. Heller ikke for byggeriet, som presses af færre boliginvesteringer og færre offentlige investeringer.
DI’s nye prognose viser, at der er udsigt til en svag vækst i 2012 og 2013, hvor man kun lige netop vil kunne fastholde den private beskæftigelse.

Ifølge prognosen ventes der en dansk vækst i BNP på 0,75 pct. i 2012 og 1,25 pct. i 2013 – og en stort set uændret beskæftigelse.

Byggeriet rammes af fremrykkede investeringer
Der er foretaget mange offentlige investeringer i bygge og anlæg den senere tid. Men da der her er tale om fremrykkede investeringer, forventes det at medføre en nedgang i offentlige investeringer i 2013 på ca. 13,6 pct. Det vil presse byggebranchen, som i forvejen er ramt af færre boliginvesteringer i 2012.

DI Byggematerialer mener, at man skal være varsom med at bruge byggebranchen som konjunkturregulerende instrument. I stedet må der søges langsigtede løsninger, som sikrer bedre rammebetingelser for den danske byggebranche.

Sort sky hænger over økonomien
De økonomiske udsigter er præget af en enorm usikkerhed. Risikoen for et nyt tilbageslag i euro-landene, som også vil ramme dansk eksport og vækst, hænger stadig som en sort sky over økonomien.

Et græsk nyvalg og mulig euro-exit samt en skrøbelig europæisk banksektor, kaster lange skygger over Europa. I Danmark er der samtidig stor usikkerhed om den faktisk førte udgiftspolitik.

- Så længe der er stor usikkerhed om vækstudsigterne, lægger det en alvorlig dæmper på investeringslysten – og dermed også på udsigterne til, at der bliver oprettet nye private arbejdspladser i Danmark. De lave vækstudsigter i de kommende år skærper behovet for reformer herhjemme, der kan styrke virksomhedernes konkurrenceevne, lyder det fra DI Byggematerialer.

Læs DI’s forårsprognose på http://publikationer.di.dk/di/241500899/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141