23948sdkhjf

Opkøb koster på bundlinjen

Hammel Furniture kom ud af 2011 med et underskud på -2,8 mio. kr. Det er først og fremmest overtagelsen af Gangsø Møbler, der trækker resultatet i rødt.
Tilbage i oktober 2010 besluttede ledelsen i Hammel Furniture at overtage aktiviteterne i møbelfabrikken Gangsø , som få uger forinden var trådt i betalingsstandsning.

Direktør Hans Houlind begrundede beslutningen med, at der var betydelige synergier at hente i relation til salg, produktion og indkøb. I første omgang har overtagelsen dog kostet Hammel Furniture 5,4 mio. kr. i strukturelle tilpasninger, og det er årsagen til, at virksomheden kom ud af 2011 med et underskud på -2,8 mio. kr.

- Den produktionsmæssige, administrative og salgsmæssige del af integrationen er gennemført i 2011. Nu drejer det sig om at optimere driften og udvikle de rigtige produkter til de markeder, vi satser på, siger Hans Houlind, der anser årets resultat for acceptabelt.

2012 er indledt med vækst
Hammel Furniture blev til i november 2009, da en investorgruppe med Hans Houlind i spidsen overtog aktiverne i det konkursramte A/S Hammel Møbelfabrik.

Ved årsskiftet 2009/10 beskæftigede virksomheden 36 medarbejdere – et tal der året efter var øget til 71 som følge af overtagelsen af Gangsø-selskaberne. I takt med integrationen af de to virksomheder i første halvår 2011 er antallet af medarbejdere nedbragt til 57, og Hammel Furniture er gået ind til 2012 med forventninger om fremgang.

- Vi har haft vækst i omsætningen i de første måneder af 2012, og vi håber, at det vil fortætte resten af året, siger Hans Houlind.

Som konsekvens af underskuddet i 2011 har selskabets ejerkreds ydet lån på 3,3 mio. kr. for at fastholde et stærkt finansielt beredskab. Soliditetsgraden udgjorde 10 procent ved regnskabsårets slutning. Medregnes aktionærernes udlån på i alt 10 mio. kr., har ejerkredsen samlet finansieret cirka 37 procent af balancesummen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078