23948sdkhjf

Norsk islæt på dansk møbelmesse

Danmark har fostret nogle af verdens mest anerkendte designere inden for møbel- og lampekunst. Den norske Bård Hatten vover alligevel at vise sine designs i den skandinaviske designs højborg.
Møbelmesssen Copenhagen International Furniture Fair i København d. 4. – 7. maj er stedet, hvor Bård Hatten sammen med Morten Kokkendoff og Thomas Pedersen vil vise, hvordan han har leget med kendte symboler og objekter.

I denne leg har arkitekten frembragt design og former, som giver brugeren mulighed for at opleve kendte objekter i en helt ny sammenhæng.

På møbelmessen udstiller Hatten sin nyfortolkning af det klassiske klapbord. Et møbel, han mener bør komme til ære og værdighed igen.

Da Hatten designede border ”BINDERS”, var det papirclipsen, der inspirerede ham, og på norsk hedder papirclips for binders.

Binders-bordet
- Det er ikke uden grund, at klapbordet længe var så populært, og at de fleste har et sådan bord stående et eller andet sted, ihverfald i Norge.

Arkitekten ønsker at kunne invitere gæster uden at skulle omindrette stuen eller hente et ekstra bord på loftet. Med dette klapbord er det muligt at tilpasse indretningen til situationen.

Binders”BINDERS” har en tynd bordplade i laminatbeklædt krydsfiner. Stellet har form som, ja netop, en papirclips.

Bård Hatten er uddannet ved Arkitekthøgskolen i Oslo. De sidste år har han boet i København sammen med sin danske kæreste, som også er arkitekt, og det er ligeledes her, at han henter inspiration til de fleste af sine idéer.

Kilde: Bård Hatten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063