23948sdkhjf

Designer dropper butikken og går all in på drømmen

I Silkeborg gør Bodil Vilhelmine Dybvad Pedersen sig klar til at ændre livsbane. 

Siden 2009 har hun stået bag Vilhelmine Design, hvor hun online har forhandlet sine egne produkter, men til foråret trækker hun stikket på webshoppen. Og selvom beslutningen har rod i en trist baggrund, er Bodil Vilhelmine Dybvad Pedersens vemod begrænset. Planen er nemlig at give sin designarv videre for at forfølge en gammel drøm.  

Camino, kræftpakke og en svær konklusion 

Starter vi med baggrunden for beslutningen, tegnedes de første konturer for lidt mere end fem år siden. I sommeren 2016 vendte den dengang 50-årigemidtjyde hjem efter 29 dages vandring på pilgrimsruten Caminoen, men det tog længere end forventet at genvinde kræfterne, og Bodil Vilhelmine Dybvad Pedersen undrede sig over den vedvarende træthed.   

– I september 2016 opdagede jeg så et indfald i mit højre bryst, og da lægen hørte om det, bad hun mig komme ind med det samme, fortæller hun.   

Kort efter var der igangsat et kræftpakkeforløb, og fire operationer senere var Bodil Vilhelmine Dybvad Pedersen kræftfri, men hun har siden måttet konstatere, at noget var forandret i processen.   

– Jeg kan åbenbart ikke tåle fuld narkose. Det er i hvert fald min konklusion oven på det her forløb, hvor jeg har oplevet, at mine kognitive evner er skudt lidt i sænk. Jeg er vant til at kunne jonglere med 100 bolde i luften, men det kan jeg ikke mere.

Vilhelmine Design

Bodil Vilhelmine Dybvad Pedersen startede i 2009 sin designvirksomhed med klemmen The Beak og tilføjede siden sit andet produkt, smykkeophænget The Wing. De to er blandt de design, hun nu gerne ser ført videre i andet regi.   

Vilhelmine Design har haft 60-80 forhandlere i Danmark og udland ogsideløbende drevet egen webshop. Planen er nu at lukke webshoppen, men beholde hjemmesiden med produktinformation og information om designeren selv. 

En arv at give videre  

De pludseligt forringede evner udi jonglering har tvunget iværksætteren til at tage tilværelsen op til revision, og konsekvensen bliver altså et delvist farvel til den 12 år gamle virksomhed.    

– Har man ikke 100 procent fokus på noget, så går det kun én vej, og det er nedad. Jeg har tænkt og tænkt, men konklusionen er, at jeg lukker webshoppen i løbet af foråret, da det er en dyr post i regnskabet, siger hun og understreger, at det i første omgang fortsat vil være muligt at bestille varer via mail og sms. 

Og Bodil Vilhelmine Dybvad Petersens håb er da også, at hendes neddroslen ikke bliver et endegyldigt farvel til de produkter, hun står bag, men at de derimod kan leve videre i en ny konstellation. 

– Jeg håber, at der er nogen, der kan have lyst til at overtage mine designs – både de eksisterende produkter og også nogle prototyper jeg har liggende på både små og store ting; blandt andet et virkelig fedt sofabord, som jeg er ved at græde snot over, aldrig er blevet sat i produktion, lyder det med tydelig ærgrelse.   

Forfølger drømmen 

Bodil Vilhelmine Dybvad Pedersen er imidlertid ikke et menneske, der lader fortrydelsens fugle bygge rede i sit hår. Og selvom det er med tungt hjerte, hun ændrer strategi i forhold til virksomheden, har hun på vejen fået genvakt en livslang drøm, hun nu vil bruge mere af sin tid på.     

– Jeg er kommet mere og mere ind i film- og musikbranchen, og særligt filmbranchen kan jeg mærke, er rigtig god for mig, fortæller hun.

Indtil videre er det blevet til adskillige reklame- og kampagnefilm samt statistroller i store danske spillefilm og tv-serier, og for nyligt har Bodil Vilhelmine Dybvad Pedersen desuden udgivet sin anden sang, Bænkevarmer, der tidligere på måneden fik plads på Dansktoppen hos DR’s P5.

Det kan ligne et voldsomt retningsskift, men silkeborgenseren har gennem hele sit liv sunget og spillet skuespil i varierende grad og har desuden aldrig været bange for at afvige fra den umiddelbare rute. Således tæller Bodil Vilhelmine Dybvad Pedersens CV, foruden 18 år i forsikringsbranchen, en uddannelse og tre års selvstændigt virke som kosmetolog samt en uddannelse til hypnoterapeut, ligesom hun har stået bag de to webportaler genbrugshaven.dk og DesignandDesigners.com. 

Nu er turen så kommet til radioens spillelister og det store lærred. For Bodil Vilhelmine Dybvad Pedersen har lært noget vigtigt af såvel sin utraditionelle rute som af de klø, tilværelsen har tildelt hende på vejen.

– Vi skal turde gøre det, vi drømmer om. Jeg gør de ting, der gør mig glad. At arbejde med blandt andet sang og film føles som et kæmpe skulderklap til mig selv, og der er en enorm fornøjelse, som jeg bare rigtig gerne vil have mere af, forklarer tusindkunstneren, der understreger, at hun også fortsat er åben for designopgaver af freelancekarakter. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078