23948sdkhjf

Efter mere end 3 års kamp: Bodil må droppe sin hjælp til andre møbeldesignere

Hjemmesiden Design and Designers er lukket efter flere års forsøg på at etablere et udstillingsvindue til nye møbel- og interiørdesignere.

Det har kostet Bodil Vilhelmine Dybvad massevis af tid og penge at søsætte sin portal Design and Designers, der skulle skabe partnerskaber og hjælpe up-coming møbel- og interiørdesignere godt fra start.

Men lige meget hjalp det. Trods en ihærdig indsats måtte Bodil Vilhelmine Dybvad ved årsskiftet dreje nøglen om og sige farvel til det projekt, hun har brugt det meste af sin tid på i årerne 2011 til 2015.

- Jeg har knoklet i 3,5, og det har kostet mig en formue, siger hun om projektet, som hun efter 2015 satte til salg og mere eller mindre lod leve sit eget liv i årerne efter.

Salget lykkedes ikke, og nu er portalen lukket.

- Det var godt nok svært. Det tog tre år at nå dertil. Det var som at tage afsked med et menneske, og så ikke se det igen, siger hun til Wood Supply.

Det eneste, der nu er tilbage, er et par skærmbilleder af hjemmesiden.


Skærmbillede fra forsiden af det tidligere Design and Designers. 

Ikke en måde at spinde guld
For Bodil Vilhelmine Dybvad var det aldrig et mål med portalen, at hun selv ville tjene penge på den – blot nok til at holde den i live.

Som designer har hun selv kæmpet for at finde sin plads på markedet og erfaret, hvor svært det var at skabe sig et navn blandt de store brands, når hun selv skulle stå for al udvikling, branding og økonomi. Derfor fik hun ideen til Design and Designers.

- Jeg brændte bare for det. Det var maks genialt. Det syntes jeg selv, og det syntes de fleste andre jeg mødte også, siger hun.

Design and Designers var tænkt som et udstillingsvindue for nye designere, der var ved at etablere deres navn i blandt andet møbelbranchen. Samtidig skulle siden være et redskab til at hjælpe folk i branchen med at finde hinanden og skabe nye partnerskaber.

Hun blev så begejstret for ideen, at den blev hendes fokusområde i stedet for hendes egen virksomhed Vilhelmine Design.

- Det blev en streg i regningen, siger hun nu, eftersom siden ikke fik den forventede og ønskede opmærksomhed.

Selvom hun havde et partnerskab med Udenrigsministeriet om at promovere hjemmesiden og selv tog ud på messer for at præsentere hendes ide, var det de færreste, der tog ideen til sig.

- Otte ud af ti må messerne syntes, det lød som en fantastisk ide. Men alligevel blev det aldrig rigtig til noget. Nu har jeg lært, at folk har nemmere ved at tage sådan et projekt seriøst, hvis de faktisk skal betale for løsningen, siger hun.

En prop med fremtid
Selvom den endelige lukning af Design and Designers har taget hårdt på humøret hos Bodil Vilhelmine Dybvad, har hun en tro på, at der er godt i vente.

- Jeg er en prop, så jeg kommer ovenpå igen og tror på fremtiden, siger hun.

Nu har hun igen tid til at fokusere på Vilhelmine Design og sit nye møbelprojekt:

- Jeg har udviklet et nyt sofabord, der ikke er set før. Prototypen er klar, og nu er jeg på jagt efter nogen at samarbejde med om produktionen, siger hun.

Trods optimismen gemmer der sig dog stadig en lille irritation, hvordan væksthusene har håndteret hendes initiativ:

- Jeg kunne godt tænke mig, at der havde været mere opbakning fra væksthusene. Projekter som det her, der udelukkende forsøger at hjælpe andre med at etablere sig, skal have den nødvendige opbakning, siger hun.

Selvom der kun er skæmbilleder tilbage af Design and Designers er det stadig muligt at arbejde videre med ideen. Bodil Vilhelmine har forretningsplaner og andet materiale liggende i skuffen. 

Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125