23948sdkhjf

"Ekstremt ustabil situation" koster køkkenkæmpe på bundlinjen

Køkkenproducenten TCM Group fremlagde tirsdag aften de foreløbige tal for 2021, og mens toplinjen er vokset som forventet, har stigende råvarepriser og bøvl i forsyningskæden sendt driftsresultatet under det forventede niveau. 

– 2021 har været det mest udfordrende år i min tid i træ- og møbelbranchen, udtaler adm. direktør Torben Paulin i en selskabsmeddelelse.  

– Jeg er på denne baggrund tilfreds med, at vi i samarbejde med vore partnere har været i stand til at realisere en organisk vækst i TCM Group's omsætning på over 10% og dermed leve op til vore forventninger, fortsætter han.  

Således er de tocifrede vækstrater altså tilbage i Tvis efter et 2020, hvor omsætningsvæksten begrænsede sig til beskedne 1,8 pct., men træerne vokser ikke ind i den vestjyske himmel.  

– Desværre må jeg konstatere, at vi på indtjeningssiden ikke har været i stand til at lande et resultat på linje med vore forventninger. Stigende råvarepriser og en ekstremt ustabil forsyningssituation har kostet på bundlinjen, og de foreløbige tal viser, at TCM Group i 2021 har leveret et resultat, som er på niveau med sidste år, men under vores tidligere udmeldte forventning, udtaler Torben Paulin.   

TCM Groups foreløbige opgørelse viser en indtjening (justeret EBIT) på 138 mio. kr., altså ikke meget mere end 2020’s 135 mio. kr. og under de senest udmeldte forventninger, der lå i niveauet 148-160 mio. kr.  

Særligt blev årets sidste måneder udfordrende for koncernen, der står bag Svane Køkkenet, Tvis og Nettoline. Her oplevede TCM Group ikke alene en forværring af den ustabile forsyningssituation, der har præget hele året, men marginerne blev også negativt påvirket af såvel stigende råvarepriser som af det, virksomheden betegner som en ”indtjeningsmæssigt negativ udvikling i omsætningens sammensætning” – en situation, hvor højmargin ordrer er blevet udskudt, mens omsætningen i stedet er hentet på indtjeningsmæssigt svagere varer fra tredjepartsleverandører.  

Selskabets endelige årsrapport forventes offentliggjort d. 25. februar. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094