23948sdkhjf

Nyt robotcenter på EUC Midt i Bjerringbro

Med det helt nye robotcenter i lokalerne på Baldersvej i Bjerringbro kan EUC Midt nu tilbyde en unik mulighed for undervisning i robotteknologi.
Hidtil har der kun været mulighed for, at virksomheder kan sende deres medarbejdere på eksterne kurser på robotcenter på EUC Syd i Sønderborg. Men med det nye center på Baldersvej tilbyder EUC MIDT nu også muligheden i Bjerringbro.

Der stilles i dag stadigt større krav til øget produktivitet i fremstillingsvirksomheder gennem automatisering af selve fremstillingsprocessen.

Nogle vælger at outsource denne del, men mange prioriterer at beholde processen i virksomheden og investerer derfor i højere grad i robotter. Det betyder, at medarbejderne, der skal betjene disse maskiner, løbende må lade sig opkvalificere.

EUC MIDTs robotcenter råder over fem robotter, hvoraf de fire af mærket KUKA primært bruges i metalindustrien. Den sidste, en Kawasaki-robot, anvendes især i træindustrien.

KUKA robotLangt de fleste produktions- og metalvirksomheder har i dag en eller flere robotter til at udfylde det arbejde, som det er svært at finde menneskelig arbejdskraft til. Ofte er der tale om rutinepræget arbejde, og her er en robot en glimrende ”kollega”. Robotten er desuden en yderst akkurat og nøjagtig arbejdskraft.

Helt konkret lærer kursisterne på robotcenteret at betjene robotten manuelt og at opbygge programmer til robottens computer. Endvidere opnås indblik i sikkerhed, så man med den rette sikkerhedsafstand kan beskytte såvel robot som omkringliggende objekter og personer.

Det er en klar fordel, at kursisten på forhånd har indblik i computersprog og er i stand til at oversætte beskederne på skærmen til praktisk brug.

Det nye center indvies fredag den 5. maj kl. 13.00.

Kilde: EUC Midt. http://www.eucmidt.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079