23948sdkhjf

Forventet nedgang i Expedit

Som forventet har første kvartal af 2006 været præget af et lavere aktivitetsniveau for Expedit i Hadsten. Både resultatet og omsætningen er faldet i forhold til året før.
Expedit koncernen, der producerer butiksinventar, realiserede i såvel første kvartal af 2004 som 2005 særdeles høje aktivitetstal med deraf følgende høje resultater.

Ved indgangen til 2006 var der ikke noget, der indicerede en tilsvarende opstart på 2006, og der var heller ikke budgetteret med det.

Koncernen kommer i første kvartal ud med et resultat på 3,1 millioner kroner mod et resultat på 6,3 millioner kroner i samme periode sidste år.

Omsætningen har i første kvartal udgjort 108,8 millioner kroner, hvilket er 8,6 millioner kroner mindre end i første kvartal 2005. Omsætningsreduktionen er sket i moderselskabet samt datterselskaberne Expedit Sverige AB og Expedit Norge AS.

Der er i første kvartal af 2006 fortsat forskydninger i kundemikset sammenholdt med tidligere år. Der er igen indgået flere nye kundesamarbejder, så afhængigheden af de største kunder er reduceret.

Det bliver i regnskabsmeddelelsen fremhævet som en positiv udvikling, der dog i en overgangsperiode vil have en negativ indflydelse på indtjeningen, da der naturligt er flere opstartsomkostninger, der skal afholdes.

Trods nedgangen i årets første kvartal fastholder Expedit-koncernen forventningerne til året.

Expedit oplever i øjeblikket en øget aktivitet hos kunderne, og ledelsen vurderer derfor, at det stadig er realistisk at nå en omsætning i størrelsesordenen 450 millioner kroner og et resultat i størrelsesordenen 12 millioner kroner.

Kilde: Fondsbørsmeddelelse fra Expedit A/S. Københavns Fondsbørs. http://www.cse.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078