23948sdkhjf

Møbelbranchen viser varerne på ny internetportal

Fra klassisk møbeldesign til det vildeste af det nye. Foreløbig sætter 130 danske møbelforhandlere og –leverandører kunderne stævne på internetportalen www.moebelbasen.dk.
De fleste danskere suser en tur ud på internettet i stedet for at køre landevejene tynde, når de skal vælge ny bil.

Det er nu en gang hurtigst og mest bekvemt at sidde hjemme og orientere sig om, hvad der findes på markedet. Nu kan du også bruge pc’en, når du er på udkig efter nye møbler og andet til spændende indretning af hjemmet.

På internetportalen http://www.moebelbasen.dk har foreløbig 120-130 førende danske møbelforhandlere og -leverandører oprettet links til deres egne virtuelle showrooms, hvor de præsenterer deres programmer inden for alle kategorier af møbler.

Via basen kan forbrugerne søge på møbler i kategorierne spisestuen, dagligstuen, hjemmekontoret, børn & unge, soveværelset samt køkken, bad, belysning, pejse og brændeovne.

Leder man for eksempel efter en ny hvilestol, klikker man på ’stuen’ og derefter på ’hvilestole’, hvor efter der dukker en lang række fotos op med tilhørende model- og producentnavn. Hvis der er en stol, som virker særligt spændende, kan man ved endnu et klik få en udførlig produktbeskrivelse med information om materialer, mål og så videre, ligesom der er mulighed for at hente oplysninger om den designer, der har tegnet møblet.

Endelig tager http://www.moebelbasen på det nærmeste forbrugeren i hånden og viser vej helt ud til de møbelforretninger, der forhandler stolen, og man kan specifikt søge på forhandlere i de enkelte landsdele.

Den faktiske og fysiske handel sker i forretningen. Der kan ikke købes møbler direkte over moebelportalen.dk

Bag portalen står virksomheden Universal Furniture Network A/S, der ejes af brødrene Peter og Jacob Møller Sørensen.

Brødrene kender møbelbranchen på tætteste hold, da de er med i kredsen bag den gamle, familieejede møbelfabrik HMS Furniture i Holstebro.

Jacob Møller Sørensen siger, at det er en naturlig udvikling, at også møbelbranchen bruger de muligheder, internettet giver for at præsentere et kæmpemæssigt udvalg på en overskuelig måde.

- Selv den største møbelforretning har kun mulighed for at lagerføre og udstille en lillebitte del af alle de produkter, der findes på markedet. Det betyder, at forbrugerne må spilde tid på at køre rundt fra forretning til forretning for at danne sig et overblik. Nu kan hr. og fru Danmark i stedet sidde hjemme ved pc’en og orientere sig via moebelbasen.dk

Jacob Møller Sørensen fortæller videre, at inspirationen til at oprette den ny internetportal kom fra amerikanske markedsanalyser, der viser, at detailomsætningen af møbler i stigende grad vil blive påvirket af internettet i de kommende år.

Eksempelvis vil 70 procent af salget af møbler i 2008 være influeret af nettet.

- Når man desuden ved, at danskerne allerede er fuldt fortrolige med at bruge internetportaler som for eksempel Bilbasen, Boligbasen og Jobbasen, er der ingen tvivl om, at de også hurtigt vil opleve moebelbasen som et rigtig godt værktøj, når det gælder om at vælge nye møbler til hjemmet, siger Jacob Møller Sørensen.

Softwaren bag moelebbasen.dk er specielt udviklet til opgaven, og brødrene Møller Sørensen har prioriteret det højt, at portalen først skulle aktiveres, når uhensigtsmæssigheder og børnesygdomme var luget væk.

- I al beskedenhed har vi været så heldige at Microsoft har udvalgt os som casestudie i forbindelse med optimering af søgemaskiner. Det betyder, at vi har en rigtig stærk sparringspartner på den teknologiske side, og det er med til at sikre, at forbrugerne kan regne med moebelbasen som et effektivt og driftssikkert værktøj, siger Jacob Møller Sørensen.

Kilde: Universal Furniture Network A/S. http://www.moebelbasen.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.406