23948sdkhjf

Ikea hæver priserne på over halvdelen af sortimentet

Den svenske møbelgigant Ikea vil i den kommende tid sætte prisen op på visse møbler. Prisen på nogle produkter vil endda stige med op til 50 procent.

Det skriver avisen The Guardian, der citerer virksomhedens pressekontakt i Sverige, Sandra Jakob.

Ikea vurderer, at den gennemsnitlige prisstigning for varer stiger med omkring ni procent.

Det skyldes ifølge virksomheden højere omkostninger i forbindelse med fragt og logistik som følge af coronapandemien.

- Desværre har der været en markant stigning i omkostningerne på tværs af forsyningskæden, herunder ved materialer, fragt og logistik.

- Da det stadig er tilfældet, er det nødvendigt at hæve priserne på mange af vores produkter, siger Sandra Jakob til The Guardian.

Hun tilføjer, at prisstigninger er globale, men at det varierer fra land til land og fra produkt til produkt, hvor meget priserne er blevet hævet.

Ifølge The Guardian er det klassiske Malm-skrivebord steget med 50 procent fra 100 pund (887 kroner) til 150 pund (1330 kroner) i Storbritannien. Ikeas Klippan-sofa er steget med 11 procent.

Det svarer til, at sofaen, som er en af Sveriges mest populære møbler, er steget med 20 pund siden oktober.

Sandra Jakob siger til The Guardian, at det stadig er Ikeas mål at tilbyde varer, der er til at betale for de fleste mennesker.

Til mediet Finans oplyser Ikea Danmark i en skriftlig kommentar, at prisstigningerne også vil ramme i Danmark, og at det både er råvarepriser og logistik, der trækker prisen op.

- Globalt handler det om en prisstigning på ca. 9 procent i gennemsnit med variationer på tværs af sortimentet og fra marked til marked. Prisjusteringen lokalt påvirkes ikke kun af råmaterialerne, men også af driftsomkostninger og omkostninger til transport på land/til søs og logistik generelt, lyder det fra Ikea Danmark, hvor det også oplyses, at prisstigningerne kommer til at ramme over halvdelen af sortimentet.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.424