23948sdkhjf

HedeDanmark runder milliarden

Der er stor aktivitet hos Danmarks ældste grønne servicevirksomhed. Hedeselskabet Skov og Landskabs adm. direktør Carsten With Thygesen har netop offentliggjort, at virksomheden skifter navn til HedeDanmark. Samtidig offentliggør virksomheden nu sit bedste resultat til dato.
.

Med en omsætning på 1.043 mio. kr. og et resultat før skat på 24,3 mio. kr. har HedeDanmark (tidligere Hedeselskabet Skov og Landskab A/S) opnået et historisk godt resultat.

Selskabet, der bygger på de aktiviteter, der med E. M. Dalgas i spidsen frugtbargjorde det jyske landskab i slutningen af 1800 tallet, er i dag Danmarks største aktør inden for skovbruget og det åbne landskab samt en af landets førende virksomheder inden for pleje af grønne områder i byerne.

Væksten i omsætningen i 2005 var på knap 200 mio. kr., svarende til over 21 % i forhold til året forinden.

- Vores stærke position i dansk skovbrug og gode handelsrelationer til danske og europæiske træindustrier har naturligvis gavnet os i forbindelse med oprydningen efter januarstormfaldet sidste år, og vi har derfor haft en omsætningsfremgang i den forbindelse. Men det er meget tilfredsstillende, at vi igen i år har haft en bred fremgang inden for pleje og vedligeholdelse af udenomsarealer for virksomheder og kommuner, nyttiggørelse af organisk affald og handel med udstyr til skovbruget og det grønne område, fortæller adm. direktør Carsten With Thygesen.

Fremgangen i 2005 ligger i forlængelse af den vækst på ca. 90 mio. kr., som virksomheden udviste i 2004 – der var det første selvstændige regnskabsår efter udskillelsen fra Foreningen Det danske Hedeselskab.

Investerer i fortsat vækst
HedeDanmark har i det forgangne år investeret over 35 mio. kr. i at kunne fortsætte væksten. Investeringerne er primært foretaget i maskiner, men virksomheden har desuden udviklet et nyt koncept for greenkeeping, som gør det muligt på professionel vis at varetage den totale greenkeeping-opgave på landets golfbaner.

Det har betydet, at HedeDanmark allerede inden for forretningsområdets første år har indgået aftaler med de første fire danske klubber.

Derudover er der i 2005 investeret i en udvidelse af aktiviteterne i Baltikum samt i opstart i De forenede Arabiske Emirater inden for planlægning og drift af grønne områder.

Kilde: HedeDanmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063