23948sdkhjf

Overfladebehandling i høj kvalitet

Når man sigter efter det helt igennem perfekte resultat i sin overfladebehandling, kan man næppe komme udenom Ceflas 6-aksede sprøjterobot, Spraybotic.
Når man sigter efter det helt igennem perfekte resultat i sin overfladebehandling, kan man næppe komme udenom Ceflas 6-aksede sprøjterobot, Spraybotic.

Den nye maskine blev netop tidligere i år præsenteret i en ny ”just-in-time” version. Spraybotic leverer ikke blot slutprodukter med overfader af høj kvalitet. Den er også karakteriseret ved en stor grad af fleksibilitet i forhold til små og varierende seriestørrelser og kan forberedes til 16 lakkredse.

Spraybotic, der forhandles af LINDLARSEN, kombinerer høj fleksibilitet med optimal produktivitet i den nye ”just-in-time” version. Højkvalitets-overfladerne opnås i og med, at der er såkaldt ”rene” omgivelser i maskinen. Lakeringen sker nemlig i en speciel stor, lukket kabine med flere luftkamre.

Emnerne indfødes i maskinen på et endeløst CFB-bånd. Den med båndet forbundne ” tilbage-prelle-effekt” af lakpartikler sammen med ”backspray”-teknologien sikrer en optimal ensartethed mellem emnekant og emneoverflade.

Samtidig er akserne i maskinen meget lange, og det betyder, at der kan sprøjtes over et stort område, der giver mulighed for at dække emnet optimalt.

Lakeringen på Spraybotic sker med meget stor præcision, idet emnerne scannes ved hjælp af fotoceller, som genkender emnernes form forud for lakeringen. Anlægget kan også læse fx AutoCad filer, og sprøjtningen foregår så ud fra programmerede konturer fx til emner med en kompleks form.

Spraybotic er udstyret med i alt 5 sprøjtepistoler, hvoraf de 4 arbejder på emnets overflade og den sidste på kanterne. Ved at bruge 4 pistoler til lakering af emnets overflade øges mængden af påført lak betydeligt, ligesom lakken påføres hurtigere end ved mange lignende maskiner på markedet. Det sikrer en højere produktivitet på anlægget, og også en særdeles flot finish på de lakerede emner. Det gør Spraybotic velegnet til fx højglans-lakering.

Maskinen er ydermere udstyret med et pistolsupport – vekselsystem, d.v.s. ønskes sprøjtning af en ny farve skiftes pistolsupporten automatisk og den tilsnavsede support transporteres i en rensestation, således at den klargøres til næste farveskift.

Idet hele processen styres automatisk og styringen gemmer oplysningerne om emnerne i hukommelsen til senere brug, kan emnerne arrangeres, så det passer med den serie eller opgave, der skal fremstilles uanset at emnerne har forskellige dimensioner og udseende. Resultatet er en minimering af omstillingstid og en optimering af produktionskapaciteten.

Spraybotic er udstyret med Intellimix, et system der er i stand til automatisk at tilføre den ønskede type og mængde af maling ud fra de oplysninger om emner, der ligger i anlæggets styring. Intellimix kan fx opmåle og mikse to-komponent lak i det korrekte blandingsforhold, mens lakeringen foregår. Det giver en klar fordel ved små, varierende serier, idet lakspildet minimeres.

Kilde: LindLarsen http://www.lindlarsen.com


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094