23948sdkhjf

Stadig større mangel på arbejdskraft

Manglen på arbejdskraft stiger fortsat. Der er især brug for håndværkere og ingeniører. Økonomerne er ifølge Berlingske Tidende uenige om, om det vil føre til overophedning.
Virksomheder bliver nødt til at sige nej til opgaver på grund af mangel på arbejdskraft. Byggeriet er endelig skudt i gang, men ifølge TV2 nyhederne er det nærmest umuligt at skaffe en håndværker øst for Storebælt, også selvom 60 procent af håndværksmestrene har været ude at erhverve sig nye medarbejdere.

Økonomerne i bankerne forventer, at mangel på kvalificeret arbejdskraft bliver et problem. De er bare ikke enige om, hvor stort problemet er.

Jes Asmussen fra Nordea tror ikke, at der kommer høje lønninger og inflation, som tidligere har været tilfældet i højkonjunktur perioder i Danmark.

- Der er nogle faktorer, der gør, at vi ikke har de samme lønstigninger som tidligere. Det er globalisering, lavere inflation og lave forventninger til inflationen. Og så muligheden for arbejdskraft udefra, fortæller Jes Asmussen til Berlingske Tidende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078