23948sdkhjf

Vinduesgigant vejrer morgenluft: Sætter kurs mod milliardmilepæl nummer 20

Svenske Inwido, der er ejerkoncernen bag en række danske vinduesproducenter, vejrer morgenluft. Efter et 2020 der satte rekorder på både top- og bundlinje, hæver koncernen nu de langsigtede mål og opper i samme ombæring de bæredygtige ambitioner.  

Sådan lyder budskabet i en selskabsmeddelelse fra koncernen, der i Danmark står bag Bøjsø, KPK, Frovin, Outrup og Outline.  

Siden 2016 er der føjet en milliard til toplinjen hos Inwido, der kom ud af 2020 med en omsætning på 6,68 mia. SEK. Det tal satser koncernen nu på at gange med tre over de kommende otte år. Således lyder vinduesgigantens 2030-mål på en omsætning på 20 mia. SEK, svarende til knap 14,5 mia. DKK.   

– Vores nye langsigtede mål understreger en mere vækstorienteret koncern med klare ambitioner om at fortsætte konsolideringen af det europæiske marked, udtaler koncerndirektør Henrik Hjalmarsson. 

På rentabilitetsfronten er der mål om et afkast af driftskapitalen på minimum 15 pct., og koncernens aktionærer kan se frem til et udbytte på omkring halvdelen af Inwidos nettoresultat.  

Konkrete grønne mål 

Også på den grønne dagsorden har vindueskoncernen hævet barren. Det sker blandt andet med tilslutningen til SBTi (Science Based Targets Initiative), hvor virksomheder forpligter sig til at sætte konkrete, videnskabeligt baserede klimamål, der skal dokumentere deres mål om at begrænse deres klimaaftryk.  

– Ved også at tilføje nye tiltag inden for bæredygtighed forbinder vi vores finansielle mål med vores bidrag til en mere bæredygtig verden, siger Henrik Hjalmarsson.  

Inwido har desuden tilføjet to nye KPI’er, der fokuserer på henholdsvis affald og antallet af diskriminations- og chikanesager, og endelig har koncernen sat et mål om, at 75 pct. af salget i 2030 skal være på linje med EU-taksonomien.  

SBTi og taksonomi

SBTi er et initiativ af FN’s Global Compact, ngo’erne CDP og World Resources Institute samt Verdensnaturfonden WWF.   

Initiativet blev lanceret samme år som Paris-aftalen. Målet er, at virksomheder ad frivillighedens vej forpligter sig på mål, der kan bidrage til Paris-aftalens mål om at sænke den globale udledning af drivhusgasser.   

Blandt de 55 danske virksomheder, der ifølge SBTi’s hjemmeside har tilsluttet sig, findes branchekendte navne som møbelproducenten Tvilum, ovenlyskæmpen Velux, byggecenterkæden Stark Group. 

EU-taksonomien 

Taksonomi-forordningen er en del af EU’s lovpakke fra april 2021. Taksonomien har til formål at skabe en fælles definition på, hvilke økonomiske aktiviteter der bidrager til at opfylde EU's miljø- og klimamål.  

Kilder: SBTi/EY/Europa-Kommissionen  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093