23948sdkhjf

Ikea taget i ulovlig skovfældning

Afsløringer i det svenske Aftonbladet får nu Ikea til at sende egne specialister til Ukraine for at sikre sig, at møbelkæmpen ikke benytter ulovligt fældet træ i sine produkter.

Ikea bryster sig nemlig af kun at benytte bæredygtigt træ i produktionen, men i en lang reportage kunne Aftonbladet sidste uge afsløre, at ulovligt fældet træ fra Ukraine gennem underleverandører har fundet vej til hylderne i kædens varehuse.

Ifølge det svenske medie er det Ikeas underleverandør Velyky Bychkiv, der ulovligt henter træ i det store skovområde i grænselandet mellem Ukraine og Rumænien. Her er det udelukkende den såkaldte beskyttelsesfældning, der er tilladt, men ifølge Aftonbladet har Velyky Bychkiv altså fældet syge træer med en bemærkelsesværdig hastighed – sidste år udgjorde fredningshugst ifølge virksomheden egne data 45 pct. af al selskabets skovrydning.

Beskyldningerne fra mediet fik i første omgang Ikea til at svare skriftligt på anklagerne, men i weekenden tog koncernen bladet fra munden og stillede op til interview med avisen. Her kunne Ulf Johansson, der er ansvarlig for skov og træ i koncernen fortælle, at man nu sender egen undersøgere afsted til skovområdet.

 – Vi flyver i øjeblikket ned af to af vores skovspecialister til Ukraine. I dag ved vi ikke, om de fældninger, du fortæller om, er knyttet til Ikea, eller om de er ulovlige, men vi går til bunds i dette. De vil anmode om dokumenter om fældningen og besøge stederne i din artikel. Det tager vi meget alvorligt. Det, vi gerne vil vide, er, om dette træ er havnet i Ikeas forsyningskæde, og om fældning i sådanne tilfælde er ulovligt, siger Ulf Johansson til avisen.

 

Læs mere om: IKEA
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109