23948sdkhjf

Døde mink koster families køkkenprojekt livet

Sidste efterårs nedlukning af det danske minkerhverv har også betydet enden på den unge virksomhed Vallø Køkkener, der nu er erklæret konkurs efter en tvangsopløsning. 

Det fortæller advokat Martin Høj Lauridsen, der er kurator på sagen.  

Vallø Køkkener blev stiftet i efteråret 2019 som søsterselskab til virksomheden Vallø, der var producent af blandt andet redekasser til minkindustrien. Med egen fabrik og overskydende produktionskapacitet i Ukraine lå det ifølge stifter og direktør Jørgen Haahr lige for at udvide repertoiret med køkkener, og i sommeren 2020 slog Vallø Køkkener dørene op til virksomhedens første danske showroom. Mindre end fem måneder senere bebudede statsministeren, at alle landets mink skulle aflives.   

– Da minkindustrien lukker ned, forsvinder hovedproduktionen på den fabrik, Vallø har i Ukraine, og det blev for vanskeligt at opretholde produktionen kun til køkkenelementerne, forklarer Martin Høj Lauridsen i dag.   

Stifter sur og gal 

Wood Supply har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Jørgen Haahr, men i sommer fortalte han til Landbrugsavisen, hvordan minkbranchens nedlukning førte til, at han i maj måtte begære Vallø A/S konkurs.  

Det til trods for at virksomheden jævnfør en politisk aftale fra januar var berettiget til erstatning. Arbejdet med at fastlægge og udmønte erstatningen til branchen forventes nemlig at tage op mod tre år.   

– Jeg er så sur og gal over, at det her kan foregå i Danmark. Jeg er rystet og kan stadig ikke forstå det. Hvis det var mig, der havde været erhvervsminister, så havde jeg rejst mig og sagt, at vi ikke kan tage så omfattende beslutninger uden at have en kompensationsordning på plads. Det går jo ikke at vente 2-3 år, sagde Jørgen Haahr i den forbindelse til Landbrugsavisen.  

Få eksterne kreditorer 

Nu er det altså også slut med den køkkenvirksomhed, Jørgen Haahr for tre år siden stiftede sammen med sin familie, herunder faren, HTH-medstifter Tonny Haahr.    

Vallø Køkkener A/S nåede aldrig at offentliggøre et årsregnskab, men ifølge kurator Martin Høj Lauridsen nåede selskabet efter alt at dømme heller ikke at opbygge nogen stor gæld til eksterne kreditorer i sin korte levetid. 

– Jeg har endnu ikke det fulde overblik, og der kan stadig nå at komme anmeldelser, men der er indtil videre tale om ganske få eksterne kreditorer, og det er ikke et særligt stort tab, det drejer sig om, forklarer han.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094