23948sdkhjf

Kina overhales indenom

Kinas popularitet som produktionsland er dalende. Flere og flere virksomheder vælger at placere produktionsvirksomheder i Vietnam, Indien og Bangladesh i stedet for i Kina.
Produktion i Kina har indgået i mange virksomheders strategi om outsourcing eller etablering af produktion i udlandet, men nu er landet ved at blive overhalet af de øvrige lande i regionen, idet Vietnam, Indien og Bangladesh vinder frem.

Selvom det stadig er interessant at have produktion i Kina, er landet blevet for dyrt og for problemfyldt til at det kan beholde førstepladsen, når der skal trækkes udenlandske virksomheder til. De kinesiske lønninger er steget, huslejen har fulgt trop og bureaukratiet er kolossalt.

En af de danske virksomheder, der har valgt at flytte produktion fra Kina til et af de andre lande i regionen er den danske møbelkoncern Scancom.

- Vi synes, at tingene er lettere i Vietnam end Kina. Det var for krævende ledelsesmæssigt at opretholde produktionen i Kina - specielt fordi vi ikke oplevede særlige konkurrencefordele i Kina i forhold til Vietnam. Lønnen for en kinesisk arbejder er dyrere end en vietnamesisk især i kystområderne, og da teknologien er til rådighed i Vietnam, er det billigere for os at producere her, siger Christian Rudolph-Christiansen, International Marketing Manager for Scancom til Berlingske Business.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083