23948sdkhjf

Nordjysk designvirksomhed tæt på tidobling  

På bare to år er overskuddet hos Aalborgensiske Skagerak næsten tidoblet. Det viser et nyt årsregnskab fra designvirksomheden, der med rekorder på top- og bundlinje nu for alvor høster frugterne af en tre år gammel beslutning.   

Det seneste år er Skageraks bruttofortjeneste vokset fra 39,2 til 53,7 mio. kr., mens resultatet efter skat lander på 22,5 mio. kr. Det er mere end en fordobling af det hidtidige rekordresultat fra 2019/20 og altså tæt på en tidobling af de 2,5 mio. kr., virksomheden tjente i 2018/19. I samme periode er egenkapitalen vokset fra 16,1 til 45,4 mio.

– Jeg er stolt og glad. Jeg lægger stor vægt på vores mål om at have en solid økonomi, og den har vi styrket hvert år de seneste tre år. Det er vigtigt, fordi det gør os godt rustede til at udlevede drømme, som vi har for fremtiden, lyder det i en pressemeddelelse fra ejerleder Jesper Panduro.   

Har koncentreret fokus 

Til Nordjyske fortæller Skagerak-direktøren, at fremgangen ikke mindst er resultatet af det fokusskift, virksomheden foretog for tre år siden.  

– Vi har altid elsket træ, og for tre år siden ryddede vi derfor op i kollektionen og fjernede en række produkter i andre materialer, der var kommet til i årenes løb. Herudover blev vi enige om, at vi ville være stærke i USA og på nettet, og så har vi koncentreret vores fokus der, forklarer Jesper Panduro til avisen.  

Bonus og millionudbytte

Det har krævet ekstra hænder at følge med væksten hos Skagerak, og som et tak for indsatsen bliver medarbejderne belønnet med en bonus oven på rekordåret. 

– Det seneste år er Skagerak vokset fra 40 til mere end 50 medarbejdere. Og de har ydet enkæmpe indsats. Jeg er virkeligt glad for, den imponerende indsats vores dygtige team har leveret gennem det sidste år. Vi har en kollektiv bonusordning, som alle er en del af, der har givet enekstra månedsløn i bonus, fortæller Jesper Panuro. 

Også i ejerkredsen, der har Jesper Panduro på majortietsposten med en andel på 65 pct. af ejerskabet, kommer årets hårde arbejde til at give lidt ekstra luft på julegavekontoen. Det foreslåede udbytte for regnskabsåret lyder på 9,2 mio. kr. 

I dag står det amerikanske marked for omkring 10 pct. af designvirksomhedens salg, og til næste år er det planen at etablere et logistikcenter i landet. Ambitionen er nemlig at halvdelen af Skageraks omsætning på lidt længere sigt skal hentes i USA.  

– Vi ved ikke, hvordan og hvornår vi når det mål - det bliver nok ikke på tre år - men vi har besluttet, at det er det, vi vil fokusere på, siger Jesper Panduro til Nordjyske.

Skagerak Denmark A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttofortjeneste 53,7 39,2
Resultat af primær drift 30,7 17,2
Resultat før skat 28,9 12,1
Årets resultat 22,5 9,6
Balancesum 77,8 64,7
Egenkapital 45,4 25,5
Gns. antal ansatte 27 31
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2021.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141