23948sdkhjf

Møbelfabrik i medvind

Omann Jun’s Møbelfabrik A/S har store forventninger til 2006. Efter flere tiltag og justeringer i det seneste regnskabsår er møbelfabrikken klar til øget aktivitet og en markant forbedring af både omsætning og indtjening.
Omann Jun’s Møbelfabrik i Ølholm mellem Horsens og Vejle, der producerer kontorsystemer, har netop offentliggjort deres årsrapport for 2005, og den vidner om de fortsat vanskelige markedsforhold for kontormøbler.

Markedsforholdene har øget presset på prisniveauet, men aktivitetsmæssigt har året dog været delvis tilfredsstillende for møbelfabrikken i Ølholm. Derimod har indtjeningsniveauet ikke levet op til forventningerne.

Omann Jun’s har i 2005 afholdt forholdsvis store omkostninger for deltagelse på diverse messer i udlandet, men effekten af virksomhedens messe-deltagelse er først indtruffet i slutningen af året.

Samtidig har introduktionen af et nyt kontorprogram i slutningen af 2004 først haft den forventede effekt i slutningen af 2005.

I løbet af året har møbelfabrikken desuden taget to boligsystemer til eksportmarkedet ud af produktprogrammet, og der er derfor afholdt en større nedskrivning af lagerværdien.

Forventninger til fremtiden
Allerede nu kan Omann Jun’s Møbelfabrik se, at de forskellige tiltag giver pote. Aktivitetsniveauet for 1. kvartal i år er markant forøget i forhold til samme periode sidste år, og møbelfabrikken forventer for året som helhed en stigning i nettoomsætningen på minimum 25 %.

Eksportmarkederne bidrager væsentligt hertil.

Også indtjeningsniveauet for 2006 forventes at afspejle den øgede aktivitet og dermed være på et meget tilfredsstillende niveau i år.

Virksomheden har ved udgangen af 1. kvartal 2006 en ekstraordinær høj ordrebeholdning sammenlignet med samme tidspunkt i 2005.

Omann Jun’s Møbelfabrik producerer og sælger kontorsystemer til hovedsageligt hjemmemarkedet, mens eksportmarkederne omfatter England, Norge, Holland, Belgien og Frankrig.

Kilde: Årsrapport Omann Jun’s Møbelfabrik A/S / ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078