23948sdkhjf

Ikea sælger brugte designklassikere på Black Friday

Med initiativet Green Friday – Vintage Sale vil Ikea Danmark gøre årets sorte forbrugsfest lidt grønnere. Kötbullar-kæmpen har nemlig indsamlet 76 af deres udgåede klassikere, som heldige kunder fredag får lov at købe til den originale udbudspris.

Dagens vintagesalg byder blandt andet på Verner Pantons Vilbert-stol, Karin Mobrings Stabil-stol og Niels Gammelgaards Moment-skrivebord, og størsteparten af de klassiske designs, der stammer så langt tilbage som fra 1960’erne, er for længst udsolgt fa Ikeas hylder.

Det er således heller ikke alle fredagens møbelkøbere, der kan forlade Ikea med en klassiker under armen. Hvert af kædens fem danske varehuse har modtaget 14-16 møbler, og hvem der får lov at købe, afgøres ved lodtrækning.  

Initiativet skal ifølge Monica Keaney, bæredygtighedschef i Ikea Danmark, vise, at gammelt og brugt kan være lige så godt som nyt og funklende. Og så skal det være med til at skubbe på en udvikling mod et mere cirkulært forbrug blandt danskerne.

– Måden, vi forbruger på, er ved at ændre sig, og vi vil gerne inspirere vores kunder til at holde længere på tingene, genbruge eller gensælge. Vi stoler på kvaliteten af vores produkter og vi vil gerne fremvise at genbrug kan være guld. Det er også derfor, at vi nu har hentet nogle af vores største klassikere hjem, siger hun og fortsætter:

 – Med vores Green Friday – Vintage Sale vil vi sætte fokus på, at værdien af brugte ting kan være lige så stor som ved nye ting. Og så er det selvfølgelig også sjovt og værdifuldt, at kunder får muligheden for at få adgang til nogle unikke designklassikerne.

De fem varehuse afholder tre lodtrækninger i løbet af fredag den 26. november. På Ikeas hjemmeside kan man se, hvilke møbler der udloddes i hvilke varehuse. 

Læs mere om: IKEA
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187