23948sdkhjf

Gulvbelægninger afhjælper problemer med elektrisk afladning

Gulvbranchen – det tidligere GSO - har udarbejdet en ny folder om elastiske gulvbelægninger og problemer med elektrisk afladning.
Alle kender problemerne med, at man får stød eller trækker gnister, når man tager fat i et dørhåndtag. Problemet er generende og i forbindelse med it-installationer og produktionsudstyr kan det være nødvendigt at stille særlige krav til gulvbelægningen for at undgå problemerne.

Den nye folder redegør for elastiske gulvlægningers (linoleum, vinyl, gummi, polyfine og kork) anti-statiske, statisk afledende og statisk ledende egenskaber. Folderen indeholder desuden gode råd om og en checkliste til brug ved lægning af denne type gulve.

- Vi ved, at arkitekter og rådgivere nogle gange er usikre om, hvilke krav der skal stilles til gulvbelægningerne for at opfylde bygherrens behov. Derfor er der brug for den nye folder, siger Christian Strøm, formand for Gulvbranchen. Han forventer, at folderen vil være til hjælp både for medlemmerne i Gulvbranchen samt for arkitekter og rådgivere.

Folderen kan bestilles hos Gulvbranchen og ses på Gulvbranchens nye hjemmeside – http://www.gulvbranchen.dk .

Gulvbranchen har tidligere udgivet en række hæfter og foldere om forskellige typer af gulve. Gulvbranchen er i gang med en kampagne, der gør opmærksom på navneskiftet fra GSO til Gulvbranchen.

Samtidig har Gulvbranchen sat flere initiativer i gang, der har til formål at øge strømmen af fagtekniske information.

Gulvbranchens fagtekniske udvalg er på vej med en stribe informations-foldere om gulve. I forbindelse med navneskiftet til Gulvbranchen og den nye hjemmeside er der planlagt en række udgivelser, hvor folderen om antistatiske, statisk afledede og statisk ledende egenskaber er den første i rækken.

- Der er blandt andet materiale på vej om vedligeholdelse af tæpper, anvendelsen af fælles europæiske symboler for gulvbelægningernes egenskaber samt vejledning til beskrivelser af og krav til fugefrie gulve, oplyser Christian Strøm.

Gulvbranchen har desuden finansieret en forundersøgelse af sammenhængen mellem gulvvarme og fugt, der gerne skal følges op af en egentlig undersøgelse. Den korrekte lægning af gulve afhænger af, at der er styr på fugten i underlaget. Derfor er gulvbranchen meget interesseret i, hvordan gulvvarmeanlæg virker på afgivelsen af fugt.

Gulvfirmaernes medlemskab af Gulvbranchen sikrer, at de løbende bliver orienteret om ny fagteknisk viden.

Derudover vil Gulvbranchens nye hjemmeside fremover være stedet, hvor de nye informationer bliver tilgængelige.

Kilde: Dansk Byggeri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115