23948sdkhjf

Produktnyhed fra Topp Trykluft A/S

Ved overfladebehandling og træbearbejdning bruges der store mængder trykluft, og som de fleste ved anvendes der store mængder energi til produktionen af trykluft, og derfor er der stadig meget stor fokus på området.
Energibesparende trykluftanlæg

Ved overfladebehandling og træbearbejdning bruges der store mængder trykluft, og som de fleste ved anvendes der store mængder energi til produktionen af trykluft, og derfor er der stadig meget stor fokus på området.

Det mest energibesparende tiltag, de fleste forbrugere af trykluft kan foretage sig, er ofte udskiftning af kompressoren til en frekvensreguleret model. Hos langt de fleste forbrugere kan der herved spares 25-50 % på energikontoen, og derved er investeringen rigtig godt givet ud.

Mark Compressors, som er repræsenteret af Topp Trykluft A/S i Danmark, har gennem de sidste mange år stået for mange ”opgraderinger” af sådanne trykluftløsninger og kan i dag tilbyde frekvensregulerede skruekompressorer helt nede fra 7,5 kW til 160 kW.

Hvor mange andre producenter kun har enkelte frekvensregulerede modeller med store spring motormæssigt mellem sig, så har Mark Compressors samtlige motorstørrelser til rådighed, derved kan alle kunder finde den rette løsning energioptimale løsning med bare 1 kompressor.

Energioptimal og driftssikker
Anvendelsen af en integreret frekvensomformer opnås en energioptimal løsning som vil kunne minimere alle trykluftforbrugeres strømforbrug. De frekvensregulerede kompressorer er bygget over en standardkompressor med en tilføjelse af en frekvensomformer fra ABB, Siemens eller Vacon.

Ved at benytte en standard frekvensomformer overvinder man en masse af de problemer, der kan opstår ved brugen af såkaldte specialfremstillede frekvensomformere. Fordelene er bl.a. større driftssikkerhed, længere levetid, hurtigere fejlfinding og billigere reservedele.

Kilerem eller direkte drev?
De frekvensregulerede kompressorer fås både som kileremstrukne og direkte trukket. De kileremstrukne fås fra 7,5-75 kW og de direkte trukne fra 30-160 kW. Der er fordele og ulemper ved begge typer drev.

Generelt er de direkte trukne en anelse bedre energiøkonomisk hvorimod de kileremstrukne har en lavere investering, så valget mellem de to teknologier skal ses udfra den enkelte kundes behov.

Intelligent styring
Den frekvensregulerede udgave af kompressorerne er desuden udstyret med den intelligente kompressorstyring ES 3000, som bl.a. indeholder, 2 timetællere, fejllogning, servicestatus og ugeur.

Kompressorstyringen sikrer at kompressorens vitale dele overvåges og med det indbyggede ugeur kan kompressor og køletørrer tændes og slukkes automatisk for yderligere minimering af energispild.

Komplette anlæg
Frekvensreguleret skruekompressor i 7,5, 11 og 15 kW fås desuden som komplette anlæg bestående af beholder, forfilter, køletørrer, mikrofilter og automatisk dræn for beholderen.

Det vil sige på et minimum af gulvplads og med meget få montageudgifter har man et trykluftanlæg med en meget høj trykluftkvalitet. Det meget lave lydniveau på bare 51-65 dB(A) gør anlæggene velegnet til placering i umiddelbar nærhed af forbrugsstedet uden større gene for personale og omgivelser.

Se mere på http://www.topptrykluft.dk Kilde: Topp Trykluft A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125