23948sdkhjf

Handels- og IngeniørHøjskolen er Danmarksmester i innovation

Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning blev dette års mest innovative offentlige organisation ved slutkonferencen i Innovation Cup, som fandt sted på Base Camp på Holmen i tirsdags.
Målet med Innovation Cup har været at finde ud af, hvad der karakteriserer god innovationsledelse - og dermed inspirere danske virksomheder og organisationer til at blive bedre til at beherske innovation.

Handels- og IngeniørHøjskolen vandt prisen foran innovative og toneangivende organisationer som Patienthotellet Odense Universitetshospital, KaosPiloterne, Forskningscenter Risø og Danmarks JordbrugsForskning.

Bemærkelsesværdige resultater i en forbilledlig organisation
I motivationen for udnævnelsen til Danmarks mest innovative offentlige organisation lød det blandt andet:

- HIH er en meget spændende organisation, der opfatter sig selv som Danmarks første "Innoversitet" - det vil sige en organisation, som samler uddannelse, anvendt forskning og erhvervsfremme i én og samme organisation med henblik på i et tæt samspil med erhvervslivet at fremme innovation. Befriende derfor at Handels- og IngeniørHøjskolen selv mestrer innovationens kunst så fremragende.

Store forandringer forankret i en kultur med stærke værdier
Inden for de sidste fire år har Handels- og IngeniørHøjskolen intensiveret fokus på udvikling og innovation, og det har blandt andet resulteret i flere nye uddannelser, som for eksempel to diplomuddannelser (deltid) og to fuldtidsuddannelser.

Herudover er aktiviteterne erhvervsfremme, anvendt forskning og udvikling blevet væsentlig opgraderet og seks nye videnscentre er blevet oprettet.

Heriblandt Business factory, hvor de studerende kan få hjælp til at få deres erhvervsideer ført ud i livet. Endvidere fokuseres der på HIH meget på alternative energiforsyninger, i form af brint- og vindenergi.

- Vi gør og har gjort meget for kontinuerligt at udbygge vores evne til innovation", udtaler prorektor Erik Ernø-Kjølhede og understreger, at HIH ikke har en direkte struktur for innovationen.

- Vi betoner i stedet vigtigheden af kultur og værdier. Alt for faste rammer og regler risikerer at dræbe initiativerne. De rette innovationsrammer skaber vi stedet ved hjælp af kommunikation. Ledelsen sender mange stærke signaler til medarbejderne og omverdenen, om at innovation er vigtigt for os. Det er vigtigt for os at skabe en kultur, hvor medarbejderne opfatter det som en del af deres arbejde at få nye ideer og udvikle vores processer.

Innovation Cup 2006
Innovation Cup 2006 er de første danske mesterskaber i innovation.

Innovation Cup er en konkurrence, og bag konkurrencen ligger et omfattende analysearbejde, som afdækker, hvad det er, de bedste gør bedst - og det er en viden, som kan levere meget kontante fordele. Vinderne af Innovation Cup mestrer kort og godt det, Danmark skal leve af i fremtiden. De har bygget fremtidens innovationsmaskiner - eller er i det mindste nået længere med konstruktionen end de fleste.

Alle deltagerne i Innovation Cup er blevet bedømt ud fra et pointsystem, som Innovation Cup har sammensat i samarbejde med førende internationale forskere i innovation, danske virksomheder og tænketanke med speciale i ledelse.


Kilde: HIH.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062