23948sdkhjf

International arkitekturhæder til dansk vindue og facade

Nyskabende og slank vindues- og facadeløsning fra Fiberline Composites med transparente og højisolerende rammer i materialet komposit belønnes med tysk udmærkelse for vinduer og facader.
Arkitekt og professor Jan Søndergaard ved en model af facaden, der i løbet af sommeren bliver synlig fra motorvejen ud for Middelfart.Arkitektfagbladene XIA Intelligente Architektur og AIT giver sammen med Nürnberg Messen en særlig udmærkelse for god arkitektonisk udformning til den danske profilproducent Fiberline Composites, der i samarbejde med professor Jan Søndergaard fra KHR arkitekter AS har udviklet et koncept for vinduer og facade, der skaber nye arkitektoniske muligheder på facadeområdet.

Systemet består af elegante vinduer med smalle og elegante vinduesrammer og bemærkelsesværdige facadeplader i det samme materiale. Da rammerne er transparente, også kaldet translucente, virker de optisk endnu slankere, oplyser fabrikant Henrik Thorning, der modtog anerkendelsen på Fiberline Composites vegne på den store vinduesmesse Fensterbau Frontale i Nürnberg.

- De slanke rammer giver ikke kun bygningen et smukt vindue, men også mere dagslys i rummet på grund af den større vinduesflade. Det skaber velvære og samtidig bidrager sollyset positivt til boligens energibalance, siger Henrik Thorning.

Når vinduet kombineres med Fiberlines translucente kompositfacade i samme materiale, skabes en levende arkitektonisk helhed, som faldt i god jord hos juryen.

Kuldebroer brydes
Udviklingsfolkene bag det nye vindue satte sig som mål, at vinduet skulle være væsentlig mere isolerende end ofte ses. Kompositmaterialer isolerer for varme og kulde og derfor reducerer systemet boligens tab af varme, mens problemer med kondens samtidig minimeres.

- Vinduet har en meget lang levetid passende til barske klima-forhold og det kræver praktisk talt intet vedligehold, siger Henrik Thorning.

Produktet er en del af Fiberlines Facadesystem, der for nylig blev optaget i den danske kulturkanon. Systemet benyttes første gang på Fiberline Composites nye 300 meter lange domicil ved Middelfart, hvor man kombinerer facadebebeklædningen med lange bånd af vinduer og skrå glastårne.

Fiberlines elegante vindue med slanke rammer og stor isoleringsevne er en del af den facadeløsning, der har opnået en international udmærkelse på den tyske messe Fensterbau Frontale.Fiberline Composites vil ikke selv stå for at markedsføre produktet, det er tanken, at systemet skal videreudvikles og markedsføres i samarbejde med interesserede europæiske vindues- og facadeproducenter.

Kilde: Fiberline Composites.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062