23948sdkhjf

Leverandørmuligheder i Litauen

Outsourcing og brug af udenlandske leverandører er efterhånden ved at være et velkendt begreb for danske virksomheder, og nu arrangerer Håndværksrådet International A/S en tur til Litauen for mindre danske virksomheder, der søger nye leverandører og produktionspartnere.
Især i de større virksomheder er outsourcing og brugen af udenlandske leverandører en veletableret fremgangsmåde, men også mange små og mellemstore virksomheder er seriøst begyndt at overveje mulighederne for at få produceret i udlandet.

Problemet er dog tit, at det kan være svært at overskue, hvordan man kommer i gang og får valgt den rigtige partner.

Mindre virksomheder har sjældent den nødvendige tid og økonomi til at gå i gang med et nyt og fremmedartede marked, og historierne om besværlige samarbejdspartner og lang leveringstid kan virke skræmmende.

Håndværksrådet International A/S har derfor i foråret 2006 valgt at sætte fokus på Litauen som indkøbs- og outsourcingland og arrangerer den 21. - 24. maj en tur til Litauen for mindre danske virksomheder, som søger nye leverandører og produktionspartnere.

Litauen er blevet valgt, fordi landet både har en bred vifte af industrier og derfor byder på mange muligheder, men også fordi landet det sidste årti allerede har fungeret som outsourcing-land for blandt andet mange større danske producenter. Litauerne har derfor god erfaring med at handle med vesteuropæiske virksomheder.

Derudover har Litauen et meget konkurrencedygtigt prisniveau og en højtuddannet befolkning.

Turen vil have fokus på individuelle møder med litauiske firmaer, som matcher de danske deltageres krav og ønsker og er målrettet både handels- og produktionsvirksomheder inden for alle sektorer - dog primært metal- og maskinindustrien, energi- og miljøbranchen samt træ- og møbelsektorerne.

Udover de individuelle møder vil programmet indeholde et seminar med introduktion til det litauiske marked samt et besøg på Balttechnika 2006 messen, hvor ca. 200 litauiske underleverandørvirksomheder udstiller.

Praktiske oplysninger:
Prisen for deltagelse er kr. 9.900 ekskl. moms pr. virksomhed.

Prisen inkluderer udarbejdelse af virksomhedsprofil, matchning, fastlæggelse af program, eventuel tolkebistand samt min. 3 målrettede møder. Fly og opholdsudgifter er ikke medtaget.

Håndværksrådet International A/S har en dansk/litauisk talende konsulent, som vil deltage på turen og assistere deltagerne i det omfang det er muligt.

Sidste frist for tilmelding er den 7. april 2006. Ønsker du at deltage bedes du udfylde tilmeldingsblanketten og returnere den til Håndværksrådet International A/S på fax 87 27 47 57. Du er også velkommen til at kontakte Eksport- Projektkonsulent Edita Arlauskaite eller Projektkonsulent Simon Poulsen på 87 27 47 47 for yderligere information.


Kilde: Håndværksrådet International A/S, Viborg HVRI management Export Consultants Ltd. http://www.hvri.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157