23948sdkhjf

Dyrup drillet af vanskelige markedsforhold

Det har været et vanskeligt år for Monberg & Thorsen-datterselskabet Dyrup, der på grund af en negativ udvikling i især Portugal og Tyskland kommer ud med underskud.
Med 1681 mio. kr. blev omsætningen i Dyrup i 2005 lidt højere end i 2004, en fremgang der er drevet af udviklingen i årets sidste kvartal, hvor omsætningen blev 7 % højere end året før.

Årets omsætningsudvikling er stærkt præget af en tilbagegang på 50 mio. kr. i Tyskland og Portugal. Ses der bort fra disse to markeder, realiserede Dyrup en organisk vækst på 5 %.

Der har været en overraskende negativ udvikling på Dyrups to store markeder i Tyskland og Portugal, og samtidig har markedsforholdene i Europa generelt været vanskeligere end forventet ved årets begyndelse.

Dette kombineret med en mat europæisk detailhandel, fortsat prispres fra detailkæder og hård konkurrence samt øgede råvarepriser, der ikke fuldt ud har kunnet kompenseres gennem prisforhøjelser, har forringet Dyrups indtjening markant i 2005.

Som en konsekvens af det iværksatte effektiviseringsprogram og besluttede strategiske tiltag er årets resultat belastet af engangsposter og afledte engangseffekter i niveauet 50 mio. kr. Herefter blev resultat af primær drift et underskud på 33 mio. kr. og resultat efter skat blev et underskud på 26 mio. kr., som er på niveau med det forventede.

Forventninger til 2006
Trods forventninger om en højere vækst i Europa i 2006 vurderer Dyrup ikke at bidrage til mere positive markedsbetingelser for virksomheden, da markedernes indenlandske efterspørgsel fortsat forventes at være svækket, ligesom væksten i byggesektoren skønnes at blive begrænset bortset fra en positiv udvikling i Danmark.

Dyrups europæiske marked forventes derfor samlet set at blive stagnerende i 2006.

Kilde: Monberg & Thorsen. http://www.monthor.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063