23948sdkhjf

Designvirksomhed en skov nærmere ambitiøst mål

Aalborgensiske Skagerak er snart en skov nærmere målet om CO2-neutralitet. I samarbejde med Hededanmark går designvirksomheden nemlig i gang med at plante ikke mindre end 90.000 træer i området ved Dronninglund nordøst for Aalborg.

 – Projektet er et stort ønske, som nu går i opfyldelse. Både fordi Skagerak elsker træ, men også fordi vi vil drive vores virksomhed på en måde, hvor vi giver tilbage til vores omgivelser. For os handler det om at tage ansvar og bidrage positivt, hvor vi kan, udtaler ejerleder Jesper Panduro.

Skoven kommer til at udgøre 24 hektar, og er et skridt på vejen mod Skageraks ambition om at være CO2-neutral i 2030. Et mål, virksomheden forpligtede sig til i 2019, og som er helt i tråd med direktørens tilgang til sin forretning.

– Jeg ynder jo at sige, at profit er et fattigt mål for succes. Desværre er der en overvejende tendens til, at den eneste måde at opnå taletid på er at skabe stor profit på kort tid, men det er ikke det, vores verden har brug for; den har brug for, at vi tager ansvar, har Jesper Panduro tidligere udtalt til Wood Supply.

Derfor har Skagerak siden 2001 benyttet sig af blandt andet certificeringer, og i 2017 tilsluttede virksomheden sig den globale B Corp-bevægelse, og fik dermed certificeret hele virksomheden efter standarden B Impact Assesment. Den nye skov ligger således i naturlig forlængelse af de forskellige initiativer og tiltag, og hos samarbejdspartneren Hededanmark er man glad for projektet.

 – Da vi begyndte at plante skov i Jylland tilbage i 1866, var der kun få procent skov tilbage i Danmark. Og i dag er tallet steget til ca. 15 procent. Og det tal skal stige endnu mere. Derfor er det fantastisk, at virksomheder som Skagerak er sit ansvar bevidst, og er med til sikre plantning af ny skov lokalt i Danmark, siger Axel Lorenzen, direktør for grønne investeringer i Hedeselskabet.

Plantningen foretages i foråret 2022, og når skoven står klar, vil den bestå af en mangfoldighed af trætyper, der sikrer CO2-optag, biodiversitet og muligheder for rekreative oplevelser for skovens brugere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116