23948sdkhjf

De danske huse har fået vokseværk

Børn, bad og bryggers – danskerne vil have mere plads, når boligdrømme gøres til virkelighed, og derfor ender mange nye huse i dag på mere end 200 kvadratmeter. Det mærkes hos Skovbo A/S, der især peger på børne- og badeværelser som de populære rum. En fremtidsforsker bekræfter tendensen.
Flere og større børneværelser, kreative hobbyrum og store wellness-badeværelser er blandt de nye, pladskrævende ønsker fra byggeivrige danskere.

En sund økonomi og forbedrede finansieringsmuligheder er blandt årsagerne, men ifølge fremtidsforsker Anne Marie Dahl fra Futuria tegner disse ikke hele billedet:

- Størrelsen og indretningen af vores bolig viser ikke kun tykkelsen af tegnebogen, men også hvem vi er som personer. Derfor vil vi i fremtiden se flere hobbyværelser, veludstyrede grovkøkkener og wellness-rum, hvor danskerne kan finde frihed, ro og tid til at dyrke deres fritidsbeskæftigelser.

20 procent større huse
At kravet om flere kvadratmeter er kommet på dagsordenen kan tydeligt mærkes hos Skovbo A/S, der siden 1997 har bygget helårs træ- og bjælkehuse til danskerne.

- Vi oplever en markant stigning i efterspørgslen på store huse. I dag skal husene typisk være 20 procent større end for blot få år tilbage, og de ender ofte på over 200 kvadratmeter, fortæller Allan Dahl, direktør for Skovbo.

Når det kommer til fordelingen af kvadratmeterne, er der ifølge Allan Dahl særligt to områder som skiller sig ud:

- Tidligere oplevede vi, at kunden især ville have et større køkken, men nu har også børne- og badeværelserne fået stor opmærksomhed. Børneværelset er typisk vokset fra 11 til 16 kvadratmeter, og husets store badeværelset skal for eksempel gerne rumme både brus og spabad, mens gæstetoilettet er blevet til ”gæstebad” med bruser og god plads.

Nye krav kræver fleksibilitet
Med en lang række husmodeller, som alle forener kravet til kvadratmeterne med innovativt design og indretning, er Skovbo forberedt på danskernes nye ønsker. Desuden kan alle husene ændres, så kunden får det helt rigtige, individuelle træhus. En fleksibilitet som ifølge Allan Dahl er aldeles nødvendig.

- Individualisering af husene er afgørende for mange nybyggere i dag. Danskerne vil nemlig sætte deres eget fingeraftryk på huset og have indflydelse på, hvordan de mange kvadratmeter skal fordeles i deres nye hjem, slutter direktøren.

Kilde: Skovbo A/S, www.skovbohuse.dk .

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078