23948sdkhjf

Nyudviklede træ/alu-vinduer med isolerende kompositlag

Storke Vinduer A/S indtager markedet for træ/alu-vinduer med patentanmeldt nyhed til de energi- og kvalitetsbevidste.
En ”3. Skole” i forhold til de træ/alu-vinduer, der hidtil er set på markedet. Sådan karakteriserer Storke Vinduer A/S, Farsø, virksomhedens nye, patentanmeldte træ/alu-vinduer, der gør op med de kendte problematikker ved vinduer af aluminium og træ.

Investering i nyt produktionsudstyr har banet vej for en fremstillingsproces, hvor Storke Vinduer tilfører konstruktionen et lag komposit med luftfyldte, isolerende kamre mellem træ- og alu-laget. Den ny sandwichkonstruktion minimerer varmetabet og beskytter træet mod vind og vejr.

- Da vi besluttede at udvikle et træ/alu-vindue, var det afgørende for os, at vi fik løst de problemer, der hidtil har kendetegnet vinduer af de to materialer. På alu-vinduer med indvendig træskal er varmetabet stort, fordi aluminium leder kulden, og på trævinduer med udvendig alu-skal kan der være problemer med holdbarheden, fordi det udvendige træ ikke er optimalt beskyttet. Derfor valgte vi at satse på en ”3. Skole” af høj kvalitet og med ny materialesammensætning, siger salgschef Finn Pedersen, Storke Vinduer.

Indvendig ligner de ny træ/alu-vinduer til forveksling Storkes trævinduer. Udvendig spores forskellen i hjørnerne, der er endetappede på trævinduerne og skåret i smig på alu-vinduerne.

Det ny træ/alu-vindue fra Storke Vinduer har en U-værdi på under 1,5. Hermed efterlever vinduet ikke alene de nye energikrav fra april 2006, men også de kommende krav fra 2008.

Vinduerne fås i samme modeller som Storke Vinduers trævinduer og med samme finish i form af greb, paskvil, usynlige hængsler og bremse.

Mellem glaslagene er vinduerne forsynede med Storkes afstandsprofiler i ”Varm Kant”, et kunststofmateriale, som isolerer bedre end metalprofiler og minimerer problemet med kuldebroer i vindueskanterne.

- Vi er først lige begyndt at levere træ/alu-vinduerne, men vi har allerede registreret stor interesse for den ny valgmulighed, siger Finn Pedersen.

Kilde: Storke Vinduer A/S. http://www.storke.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064