23948sdkhjf

Biomasse som brændstof til svenske biler

Sverige kan ifølge Peter Hagström fra det svenske universitet for landbrugs videnskab blive selvforsynende i brændstof til biler via biomasse.
I sin seneste afhandling har Hagström forsket i hvor langt, svensk biomasse kan være tilstrækkelig som brændstof til biler, strøm og opvarmning. Hagström fortæller, at hvis den tilgængelige biomasse i Sverige blev anvendt til energiproduktion, kunne det erstatte brændstof til biler i dag.

Biomassen er blandt andet afvist træ, overskudstræ og brændsel fra dyrkede marker, energitræ, -græs og -halm. Kolza-olie er ikke inkluderet.

Det kræver ny teknologi, så biomassen kan omdannes til hydrogengas til køre-brændstof-celler. Hvis biomassen og den sorte lud er anvendt til at producere metanol og syntetisk dieselolie, er den tilgængelige mængde ikke tilstrækkelig. Omkring en tredjedel af diesel brændstof skal erhverves på en anden måde.

Hvis biomassen er anvendt til at producere elektricitet, er effekten 58 tera-watt time, dvs. 40 procent af Sveriges forbrug. Hvis biomassen er brugt til opvarmningsformål, kan det mere eller mindre dække hele Sveriges forbrug.

Kilde: Nordic Family Forestry http://www.nordicforestry.org.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109