23948sdkhjf

VTI investerer i ny limpresse

Hos limtræsproducenten Vinderup Træindustri, VTI, har man travlt som aldrig før, og for at kunne indfri ambitionerne for fremtiden har virksomheden besluttet at investere i et nyt højfrekvens limpresseanlæg. 

Det indkøbte anlæg er en Weinig ProfiPress PCC 2500 højkapacitets limpresse til PVAc lim. Denne limpresse laver en on-going bearbejdning med et kontinuerlig flow i optagelse af emner, placering af disse, påsmøring af lim, limning og presning for til sidst at spytte de færdige emner ud. Gennemløbstiden varierer lidt afhængig af emnernes størrelse, men i snit færdiggøres der 4 meter limtræ per minut i pressens fulde længde.

Den høje hastighed tilskrives blandt andet en lynhurtig limpåføring, der er elektronisk styret, så man er sikker på, at emnet trods den høje hastighed får påført den helt rigtige mængde lim. Derudover har man mulighed for at programmere batchstørrelsen, så maskinen automatisk kan inddele antallet af lameller og derved kender placering af limfugen.

– Vi ser frem til at kunne øge vores kapacitet, lyder det fra VTI-direktør Jacob Wernberg, der understreger, at at maskininvesteringen også er helt i tråd med virksomhedens målsætning indenfor grøn omstilling.

Ved indkøb af den nye limpresse går firmaet nemlig over til at anvende PVAc lim uden formaldehyd. Derudover bruger limpressen mindre energi, da den ikke varmer træet op men i stedet bruger højfrekvens. Endelig placeres emnerne mere nøjagtige i pressen, hvilket resulterer i et mindre materialespild, og man sparer en efterbehandling.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156