23948sdkhjf

VTI åbnede lettisk fabrik under corona

Kort efter Vinderup Træindustri i starten af 2020 overtog en fabrik i Letland, satte pandemien en stopper for alle rejseplaner. Ikke desto mindre lykkedes den vestjyske limtræsproducent trods lukkede grænser med at køre en fabrik i stilling, og i starten af i år blev maskinerne sat i gang.

– Med en ny fabrik kan vi både øge kapaciteten og optimere produktionen, fortæller adm. direktør Jacob Wernberg, der kategoriserer vejen derhen som ”særdeles spændende”.

 – Og der skal lyde en stor cadeau til de medarbejdere, der lykkedes med at etablere fabrikken, mens vi måtte blive hjemme, lyder det.

I dag er 40 ansatte beskæftiget på den nye fabrik, og Jacob Wernberg forventer, at staben vokser yderligere igennem det kommende år. Men han understreger, at det ikke kommer til at betyde færre hænder i vestjyske Vinderup.

 – Det er ikke en udflytning vi er i gang med, det er meget vigtigt for mig at understrege, men vi er simpelthen vokset ud af vores rammer. Vi er blevet for små til vores succes, og derfor er det nødvendigt for os at øge kapaciteten, hvilket vi ikke har mulighed for i Vinderup, fortæller VTI-direktøren.

Han peger til gengæld på, at man med lokationen i Letland kommer tættere på såvel råvarer som en del af kunderne, og dermed kan den nye fabrik være med til at tage toppen af de udfordringer, man i øjeblikket oplever på fragtmarkedet.

– Men vi skal selvfølgelig stadig have hentet store mængder træ til Vinderup, hvor vi kører på fuld kapacitet, tilføjer han.

Og når Jacob Wernberg lukker bøgerne på næste regnskabsår, forventer han at kunne sige det samme om fabrikken i Letland.

  – Det kommende år skal vi blandt andet bruge på at få fyldt den sidste ledige kapacitet på fabrikken derude; det er den måde, vi gerne vil vækste på, fastslår limtræsdirektøren.

Læs også: Limtræsdirektør: Vi balancerer på en knivsæg 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.189