23948sdkhjf

TIMI 2006 - mødestedet for underleverandører

Træets Arbejdsgiverforening opretter klub for underleverandører på Træindustriens Indkøbsmesse, TIMI 2006, der finder sted i Fredericia Messecenter i perioden 3. til 6. oktober. Arrangørerne satser endnu kraftigere på hele det område, som beskæftiger sig med underleverandørarbejde inden for træ- og møbelindustrien.
Udover at der tilbydes gode udstillingsfaciliteter for underleverandører i forbindelse med messen, vil der fredag den 6. oktober 2006 blive afholdt en konference målrettet mod underleverandør-virksomheder. Konferencen bliver gennemført i et samarbejde mellem Træets Arbejdsgiverforening (TA) og Fredericia Messecenter, med Kaj Hansen fra KH-Communikation som koordinator og ordstyrer.

I forbindelse med arrangementet vil der være en række korte indlæg fra underleverandører, Center for Underleverandører samt virksomheder, der benytter sig af underleverandører. Her vil deltagerne få en række gode værktøjer, når det drejer sig om at være eller benytte sig af underleverandør.

Gode muligheder
Arrangørerne bag TIMI 2006 har store forventninger til, at et stigende antal underleverandører vil præsentere deres formåen på dette års messe. Dette skal ikke mindst ses i det lys, at udflytningen af delproduktion og underleverandørarbejde til udlandet er for nedadgående.

Ifølge de seneste undersøgelser der er foretaget af Økonomi- og Erhvervsministeriets ”Vækstredegørelse 05”, står det klart, at træ- og møbelindustrien i Danmark har et produktivitetsniveau, der ligger højere end deres konkurrenter i udlandet. Dette skulle med en god markedsføring og virksomhedsprofil give gode muligheder for vækst hos de danske underleverandører inden for træ- og møbelindustrien.

TIMI 2006 er blandt andet stedet, hvor der vil være rige muligheder for at markere sig som underleverandør - såvel nationalt som internationalt.

Træ- og møbelindustrien i Danmark indgår i et vidtforgrenet netværk som ”konceptmagere” og underleverandører. Her et billede fra CompoTech A/S i Herning, der som underleverandør bygger på filosofien om hastighed, ekstrem fleksibilitet, sikkerhed og nærhed. (Foto: Kaj Hansen ). Ikke mester i ”mangekamp”
Træ- og møbelindustrien i Danmark indgår i et vidtforgrenet netværk som ”konceptmagere” og underleverandører. Talrige analyser viser, at danske underleverandører er ”jaget” vildt, og at antallet af underleverandører inden for visse brancher sikkert vil falde i de kommende år.

Samtidig har undersøgelser vist, at mange virksomheder må opgive at producere alt selv, såfremt de vil tjene penge. Kun gennem samarbejde virksomhederne imellem, kan forædlingsgraden sættes ned, og produktiviteten op. Fra at stræbe mod at blive mester i ”mangekamp”, er anbefalingen derfor, at stræbe mod at blive mester i én eller flere discipliner.

Etablering af Underleverandørklub
For at hjælpe på samarbejdet har Træets Arbejdsgiverforening (TA) nu besluttet at etablere en klub for underleverandører. En klub i lighed med den TA etablerede for få år siden, nemlig TA’s Designklub. TA’s Designklub har siden start fået opbygget en medlemskreds på ikke mindre end 190. Medlemstallet er fordelt ligeligt med 50 procent producenter og 50 procent arkitekter og designere.

Opstart af TA’s Underleverandørklub vil ske på konferencen på TIMI messen fredag den 6. oktober 2006, hvor direktør Lasse Jensen fra Træets Arbejdsgiverforening vil informere nærmere om de muligheder, der vil ligge for klubdeltagerne.

Kilde: TIMI 2006 / Fredericia Messecenter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062