23948sdkhjf

Sengeproducent fremrykker investeringer efter fremgangsår

Hos Horsens-baserede European House of Beds er adm. direktør Kim Rasmussen godt tilfreds med det netop offentliggjorte årsregnskab for 2020/21.

– I vores mest optimistiske scenarier havde vi ikke forudset en så voldsom vækst under corona-pandemien. Det tror jeg er kommet bag på alle i markedet, udtaler han i en pressemeddelelse.

Mens bruttofortjenesten sidste år voksede til 35,7 mio. kr., landede årets driftsresultat på 8,9 mio., og sammenligner man med regnskabsåret 2020 er der da også tale om markant fremgang. Sidste regnskabsår strakte sig imidlertid over blot tre måneder, og tager man i stedet udgangspunkt i 2019, er bruttofortjenesten vokset 3,5 mio. kr., mens driftsresultatet har taget et dyk.

Lange leveringstider

Ifølge sengedirektøren er toplinjevæksten dels udtryk for en fortsættelse af de seneste års positive udvikling i House of Beds, men han medgiver også, at corona har været med til at skubbe på efterspørgslen. Og det høje aktivitetsniveau er ikke uden udfordringer.

– Den store aktivitet på senge- og madrasmarkedet har skabt en dominoeffekt i hele forsyningskæden, hvor vi som producent i høj grad rammes af, at råvareproducenterne også er blevet overrumplet af efterspørgslen, forklarer Kim Rasmussen, der peger på, at det har medført ekstraordinært lange leveringstider.

 – Og selvom året lander godt resultatmæssigt, er vi bestemt ikke tilfredse med vores performance på leveringstiderne, lyder det.

Samtidig har det forgangne år ifølge virksomheden været et forvarsel om et detailmarked under hastig forandring, hvorfor sengeproducenten har valgt at fremrykke en række planlagte investeringer.  

– Vi er i gang med en gennemgribende transformation af virksomheden, og vi har fremrykket en række planlagte anlægsinvesteringer. Samtidig investerer vi markant i nye digitale værktøjer, der implementeres i alle led af kæden – fra ordreoptag over indkøb til lagerstyring og logistik. Disse tiltag vil sikre, at også vi i perioder med ekstraordinær høj aktivitet kan sikre hurtig levering til vores kunder, fortæller direktøren.

European House of Beds - Denmark A/S
mio. kr. 2020/21 2020*
Bruttofortjeneste 35,7 9,4
Driftsresultat 8,9 4,0
Resultat før skat 8,5 3,9
Årets resultat 6,5 3,0
Balancesum 117,1 83,1
Egenkapital 45,8 39,3
Gns. antal ansatte 82 51
Regnskabsåret blev afsluttet dd. mmmm åååå.
*Regnskabsåret 2020/21 strækker sig grundet en omlægning over blot tre måneder. Tallene er således ikke direkte sammenlignelige 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094