23948sdkhjf

Ung designer om sin generation: Vi er opdraget med et helt andet fokus

For anden gang står platformen Ukurant i år bag en udstilling i forbindelse med 3daysofdesign. Her får unge designere lov at folde sig ud, men initiativtagerne har et målrettet sigte med projektet, der gerne skulle bygge bro til branchens etablerede kræfter.  

Platformen for ungt eksperimenterende design er ifølge de fire stiftere Lærke Ryom, Kasper Kyster, Josefine Krabbe Munck og Kamma Rosa Schytte sat i verden for at forene det kunstneriske med det kommercielle og skubbe til opfattelsen af, hvad kommercielt design er.
 91-92's Soft is Stool

Blandt mere end 200 ansøgere er 17 i år blevet valgt til at medvirke i udstillingen, som designduoen FrederikGustav har stået for at opsætte, og som er blevet til virkelighed med økonomisk støtte fra Muuto.  

– Det er vigtigt, at vi engagerer os med etablerede kræfter, lød det under stifternes åbningstale onsdag. 

Det rum, Ukurant søger at skabe for unge designere, skal nemlig også skabe bedre adgang til den etablerede del af branchen.

Og til trods for at man ved første øjekast finder flere forskelle end ligheder mellem de eksperimenterende værker hos Ukurant og det mere strømlinede udtryk, der dominerer resten af årets designfestival, findes mindst en klar fællesnævner: Ressourcebevidsthed. Selv i Bredgades skarptskårne showrooms støder man nu på produkter af affaldsplast og resttræ, og de unge designere står klar til at skubbe yderligere på den udvikling.  

– Vi er jo en hel generation, der kommer ud nu, som er vokset op med et helt andet fokus på verdens ressourcer. På skolen er vi fra dag et blevet opdraget med, at hvis du vil skabe noget, så skal det virkelig have en berettigelse, så det resulterer selvfølgelig i en enorm bevidsthed og også en lyst til at udforske nye materialer, lyder det fra Emilie Holm, der i sommer dimitterede fra Det Kongelige Akademi.  

 Emilie Holms lampe Mono.

Hun deltager i årets udstilling med lampen Mono, som tillige med de 16 andre værker kan opleves i Amaliegade 38 frem til 26. september.  

 Marianne Noer - Construction of a Woven Object


George William Bell - Abstract Form Studies in White


Elly Feldstein - Revalued


Alexander Kirkeby - Side Tables


Studio Eidola - Ocean Articulated

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094