23948sdkhjf

Polakkerne vilde med dansk møbeldesign

Polakkerne er blevet opmærksomme på, at skandinavisk møbeldesign er mere end IKEA. De er vilde med dansk møbeldesign.
Polakkerne har fået flere penge mellem hænderne, og det sætter sit præg på deres valg af møbler. Polakkerne har fået øjnene op for dansk møbeldesign, hvilket åbner for mulighederne for de danske møbelvirksomheder.

- Traditionelt set har polakkerne haft en mere tung indretningsstil, men vi ser i stigende grad, at hvis det skal være smart og trendy, så indretter man i en simpel stil i lyse farver, som vi kender det fra den skandinaviske designstil, fortæller Bartoz Galkowski, handelsrådgiver i møbler, design og IT ved den danske ambassade i Polen til Børsen.

Flere danske virksomheder har fået øjnene op for, at der er muligheder i Polen. Polen ligger geografisk godt placeret for Danmark. Eksporten af danske møbler steg sidste år med over 20 procent. Det polske forbrug er i de seneste 10 år steget stødt, men der er stadig lang vej op til de øvrige EU-lande.

En af de danske virksomheder, der har etableret sig for at få en bid af de polske marked, er den danske møbelkæde BoConcept, der siden 2000 har åbnet fire butikker i Polen. Deres salg steg sidste år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063