23948sdkhjf

Torsdag åbnede 3daysofdesign - kom med indenfor

I dag, torsdag, åbner årets 3daysofdesign, og over de næste dage byder de mere end 200 udstillingssteder designinteresserede indenfor. Allerede onsdag fik Wood Supplys udsendte lov at tage forskud på glæderne, og her kan du få et smugkig på en smule af det, du kan opleve under årets festival.

Hos Magnus Olesen i Frederiksgade 7 går farver og kunst op i en højere enhed. Fokus er på Rud Thygesen & Johnny Sørensens klassiske 8000-serie, der var en del af den oprindelige indretning på Café Victor, og som Magnus Olesen nu har valgt at lancere i hele ni farver, der mildt sagt bringer mindelser om 80’erne.

I designhuset Frederiksgade 1 holder designtalenter og iværksættere til side om side med etablerede møbelproducenter. Der er således nok at se i huset, hvor man blandt andre kan møde belysningsvirksomheden Nuura, gardinduoen &Drape og møbelvirksomhederne DK3, New Works og Møbel Copenhagen.

Alle Nuuras lampeserier starter med en lysekrone. Det fortæller kreativ direktør og medejer Sofie Refer, der selv står bag denne væghængte version.

Også hos New Works er der fokus på en opdateret version af lysekronen. Her bruger man festivalen på at lancere John Asperys lampeserie Margin, der ifølge designeren selv kan kaldes en lysekrone i tekstil.

K3 bruger blandt andet 3daysofdesign til at lancere Poul Cadovius’ blomsterlamper, der blev skabt i 1968.

– Vi er ikke en belysningsvirksomhed, men da vi fandt de her, blev vi simpelthen nødt til at sende dem på markedet, fortæller DK3-indehaver Jacob Plejdrup.  

Formel A på Esplanaden løfter i forbindelse med 3daysofdesign sløret for deres nye samarbejde med arkitekt Eva Harlou, der står bag den nye sofaserie Friday. – Fordi alle jo godt kan lide fredage, lyder det fra designeren, der med sofaeserien ønskede at ramme et udtryk af en bøjet pude.

Hos &Traditions, der igen i år byder indenfor i Lindencrones Palæ på Sankt Annæ Plads, er der også nye farver på tapetet. Her er det Panton-klassikeren Flowerpot, der har fået en ny palet at boltre sig på.

For anden gang står designplatformen Ukurant bag en udstilling til 3daysofdesign. Platformen er skabt til og for unge designere, og selvom de 17 bidrag til årets udstilling er vidt forskellige, går der en rød tråd igennem, når det kommer til materialefokus og taktilitet.


Carsten In Der Elsts kollektion er blevet til af industrielle restprodukter og i samarbejde med blandt andet en trædrejningsvirksomhed.


Emilie Holms lampe Mono.


91-92 står bag Soft is Stool


Julie Stranges afgangsprojekt fra Teko er knopskudt og blevet til en hel familie af lamper, der alle er foldet i papir. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093