23948sdkhjf

Fem måneders arbejde - modulbygger hurtig med daginstitution i Silkeborg

Byggeriet af 500 kvm moduler, som bliver til en ny daginstitution i den nordvestlige del af Silkeborg, er godt i gang på Concept Livings fabrik i Engesvang. 

Den midtjyske modulproducent vandt institutionsbyggeriet i udbud. Og i midten af november, kun godt fem måneder efter kontrakten blev underskrevet, afleveres modulerne, der bliver daglig ramme for 40 børn 

- Silkeborg Kommune oplever generelt en stor vækst i befolkningen, ikke mindst på grund af mange nye tilflyttere, som skaber et behov for endnu flere daginstitutionspladser. Faktisk har vi haft svært ved at følge med efterspørgslen på børnepasning, og vi havde derfor brug for en både hurtig, holdbar og prisvenlig løsning, som samtidig passer ind i den eksisterende bebyggelse i området, fortæller bygherrerådgiver hos Silkeborg Kommune, Anders Engel Westphall, om baggrunden for byggeriet i en pressemeddelelse.

Børnehuset Højgården, som den nye institution hedder, opføres fra bunden. Kommunen forventer, at vuggestuen er klar til at modtage børn fra 1. januar 2022. 

Concept Living er hovedentreprenør på opgaven og skal dermed stå for hele processen med blandt andet myndighedshåndtering, energiberegninger og brandsikkerhed samt al indendørs og udendørs byggeri og anlæg, herunder blandt andet personalerum, garderober, kontorer, anretterkøkken, toilet- og puslefaciliteter, legepladser og parkeringspladser. 

– Takket være vores effektive byggeprocesser er det faktisk lykkedes os at lave en realistisk plan for, hvornår daginstitutionen kan afleveres, selv om det er en væsentligt kortere tidsplan end normalt ved denne type opgaver, forklarer afdelingsleder hos Concept Living, Glenn Nielsen, i pressemeddelelsen.

Byggeriet afleveres efter planen i uge 46.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078