23948sdkhjf

Rekordmange jobannoncer

Aldrig før har der været så mange stillingsannoncer som i januar år, og det har for første gang længe givet ansøgere mulighed for at kunne vælge og vrage mellem job.
Januar har været en rekordmåned, når det gælder antallet af jobannoncer. Der har været 28.622 nye stillinger, og det tal er 45 procent højere end i samme måned sidste år.

- Det har været den absolut bedste måned nogensinde, når det gælder nye stillingsannoncer. Der er en fremgang på 45 procent i forhold til januar sidste år og et utroligt højt niveau, siger Kaare Danielsen fra Jobindex Danmark til DR Nyheder / Penge.

Det bugnende antal af jobannoncer er en konsekvens af opsvinget, der bringer ledighedstallet ned mod stadig nye bundrekorder. Den stadig større efterspørgsel på nye medarbejdere betyder dermed også, at virksomhederne har sværere ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Hvor virksomheder tidligere modtog måske 10 kvalificerede ansøgere til en stilling, er det antal nu reduceret til to eller tre stykker. Inden for nogle områder betyder den udvikling, at ansøgerne mere eller mindre kan vælge og vrage mellem job.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078