23948sdkhjf

Olien over 62 dollars

Weekendens eskalering af urolighederne i Nigeria kombineret med en uafklaret situation vedrørende Irans atomprogram betyder, at olien har passeret 62 dollars per tønde.
Senere i dag offentliggør det amerikanske energiministerium (EIA) sidste uges ændringer i de amerikanske olielagre.

Som sædvanlig vil oliemarkedets øjne være rettet mod tallene. Der forventes fortsat stigende råolielagre på 0,7 mio. tønder, mens destillat- og benzinlagre forventes at stige med henholdsvis 1,4 og 0,8 mio. tønder.

Det er dog vigtigt at holde sig for øje, at sammenhængen mellem olielagre og olieprisen har været forsvindende lille de sidste par år. Som det vil fremgå, er det prisstrukturen og ikke prisniveauet, som olielagrene påvirker.

Teknisk betyder bruddet med 62 dollars per tønde, at der er åbnet op for en stigning op mod 64,60 dollars per tønde.

Nye tal fra the International Aluminium Institute viser, at den globale aluminiumproduktion var mere eller mindre uændret i januar måned i forhold til måneden før.

Ser man nærmere på tallene fremgår det, at produktionen er faldet i Nordamerika, Vesteuropa og Afrika, mens Kina, Mellemøsten og Rusland har bidraget positivt til produktionen. Faldet i USA kan forklares med Alcoas beslutning om at reducere produktionen på Eastalcosmelteren i Maryland, USA, mens faldet i Vesteuropa primært skyldes nedlukning af smeltere pga. høje energiomkostninger.

Kilde: Jyske Bank.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083