23948sdkhjf

Perfekt finish kræver korrekt start

Rationel Vinduer giver tips til, hvordan vinduet skal males for at få det perfekte udseende og den optimale beskyttelse.
”Det at få en pæn og jævn farve er vel bare et spørgsmål om at smøre et tilstrækkeligt tykt lag maling på”.

Denne holdning er meget udbredt blandt gør-det-selv-folk, der skal male husets trævinduer. Men nu gør en af Danmarks førende producenter af vinduer og døre, Rationel Vinduer A/S i Sdr. Felding, opmærksom på, at denne metode er at ”hoppe over, hvor gærdet er lavest” og vil give misfarvninger i løbet af ganske kort tid.

Den eneste farbare vej til et pænt og holdbart resultat er et korrekt udført forarbejde.

Ifølge Rationel Vinduer er det vigtigt, at den gamle maling ikke blot først bliver slebet ned. Man skal også rengøre hele vinduet grundigt, inden denne nedslibning påbegyndes.

Hvis rengøringen hoppes over, vil der ske det, at alt det forskellige skidt og snavs blot presses ned i slibesporene, og når der så senere kommer ny maling på, bliver snavset blandet op i den nye maling og giver en kedelig misfarvning. Et smukt hvidt vindue kan således blive gråt, allerede inden malingen er tør.

Et andet vigtigt tip fra Rationel Vinduer er, at slibningen foretages med sandpapir med kornstørrelse 180, der giver en ti-dobling af den samlede overflade, så den nye maling kan få den optimale vedhæftning.

Al løs gammel maling skal væk, og så vidt muligt skal der slibes ned til det, der kaldes ”bart træ”. Og de steder, hvor det er lykkedes at nå ned til ”bart træ”, skal man påføre et lag grundolie inden den nye maling - dels for at beskytte mod råd, og dels for at sikre, at bunden suger ensartet, så den nye maling vil få samme glans overalt på vinduet.

Hvad angår selve malearbejdet er det ifølge Rationel Vinduer vigtigt, at malingen påføres i et jævnt og tykt lag, og at man aldrig forsøger at fortynde malingen for at spare penge og for at få den til at strække lidt længere.

Hvis malingen fortyndes, bliver koncentrationen af de svampedræbende fungicider i træbeskyttelsen ikke tilstrækkelig til, at vinduet er effektivt beskyttet mod råd og svamp i en længere årrække.

Kilde: Rationel Vinduer A/S. http://www.rationel.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078