23948sdkhjf

Martin er i mål med års arbejde: ”Det var ikke planen, at der skulle være minus"

Flere års hårdt arbejde med at gøre elementproducenten Taasinge Elementer til en mere vægtig spiller gav for alvor pote sidste sensommer, fortæller Martin Tholstrup, som siden juni 2017 har været adm. direktør i firmaet.

Siden august 2020 har elementproducenten med hovedsæde på Tåsinge i det Sydfynske Øhav således præsteret lutter positive resultater. 

– Vi er væsentligt over vores budget, siger Martin Tholstrup om udsigterne for det igangværende 2021-regnskabsår. 

Forklaringen på den positive udvikling skal findes i en række forbedrings- og udviklingsinitiativer i selskaberne under Taasinge Elementer, som blev foretaget over de foregående 18 måneder. Selvsamme tiltag kostede dog på bundlinjen. I 2019 kom det til udtryk i form af et minus på 4,7 mio. kr. efter skat, og sidste år var det tæt på en gentagelse med et underskud på 4,3 mio. kr. 

– Det var ikke planen, at der skulle være minus. Det var en konsekvens af, at det ikke er let at lave den type forretningsudvikling, forklarer Martin Tholstrup og påpeger samtidig, at man derfor ikke kan give én sag eller ét forhold skylden. 

Han ridser ændringerne op: 

– Gennem flere år har vi været i gang med en omstilling af Taasinge Elementer til en mere industriel fremstillingsform og en mere industriel spiller på markedet, og i mindre grad en traditionel håndværkspræget forretning.

Grundelementerne er nu på plads til en sund forretning. 

– Sidste sommer kom vi i mål med det mest afgørende. Nu glæder vi os over alt det andet, som vi har gang i, men ikke har set effekten af, tilføjer direktøren, som ser Taasinge Elementer i en helt anden version nu, end da han overtog direktørposten.  

Adskillige opkøb - og mulighed for flere

Ændringernes ophav skal som så meget andet findes i historien. Efter en konkurs i 2016 blev Taasinge Elementer købt af investorduoen Asbjørn Berge og Holger C. Hansen. I sommeren 2017 solgte de firmaet videre til den svenske koncern Nordic Waterproofing Group, hvor selskabet nu er eneste forretningsenhed, der arbejder med præfabrikerede elementer i træ. 

Strategien for Taasinge Elementer blev derfor at udvikle firmaet til en størrelse, hvor man er en industriel spiller og dermed beviser sin berettigelse som en del af Nordic Waterproofing. 

Den strategi var lig med udvidelse og opkøb. 

I 2017 etablerede Taasinge Elementer selskabet LV Elements med elementproduktion og tegnestue i Letland. Fra slutningen af året og de følgende mange måneder overtog firmaet elementafdelingen på Ugilt Savværk i Nordjylland, opkøbte det danskudviklede byggesystem i stål Nordic Built, samt aktiemajoriteten i den norske elementfabrik RVT. 

I juni 2019 kom den seneste i rækken af udvidelser, da Taasinge Elementer etablerede egen montagevirksomhed, TE Montage, ved opkøbet af T-Byg Hjørring. 

– Alt, hvad vi har lavet af opkøb, er sket i Taasinge Elementer-regi. Det vil det også blive i fremtiden, siger Martin Tholstrup og nikker dermed ja til, at nye opkøb fra elementproducentens side er en mulighed.

Hvornår eventuelle opkøb kommer på tale, kan Taasinge-direktøren dog ikke sige noget om. 

Skal vinde markedsandele i et felt med massiv vækst 

Hvornår næste regnskab skal afsluttes ligger i sagens natur fast, og når det sker, bliver det ifølge Martin Tholstrup med ”et positivt og tilfredsstillende resultat”. 

Nærmere kan han ikke komme tal og procenter. Blandt andet fordi det ikke står klart, hvordan de selskaber, Taasinge Elementer har investeret i over den senere tid, udvikler sig. Dog, tilføjer Martin Tholstrup, har norske RVT, der fremstiller præfabrikerede facadeelementer i træ, klaret sig ”utrolig flot”. 

I takt med, at den grønne bevidsthed i samfundet og byggebranchen vokser, ser Martin Tholstrup kun Taasinge Elemnter bliver endnu større - igen dog uden at ville sætte tal på udviklingen. 

– Men de produkter, som vi har, vil der være en massiv vækst i markedet de kommende år på grund af den grønne omstilling, forklarer Martin Tholstrup. Han uddyber, at elementfirmaet ikke kun skal vokse i takt med markedet, men også skal udvide sin markedsandel, hvilket opkøb kan være en vej til. 

– Nordic Waterproofing-koncernen er rigtig dygtig på vækst – på top- og bundlinje – og det skal vi bidrage til.

Taasinge Elementer A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 65,7 64,8
Resultat af ordinær primær drift -4,2 -3,0
Resultat før skat -5,5 -6,0
Årets resultat -4,3 -4,7
Balancesum 148,3 139,1
Egenkapital -0,8 3,5
Antal ansatte 157 148
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078