23948sdkhjf

Uroligheder sender olieprisen op

Nigeria sætter endnu engang dagsordenen på oliemarkedet efter nye angreb på oliefaciliteter fra militante grupper, der ønsker større lokal indflydelse på olieressourcerne i Nigerdeltaet. 455.000 tønders produktion per dag er indtil videre lukket ned.
Urolighederne i Nigeria flammede endnu engang op fredag i sidste uge, hvor flere oliefaciliteter blev angrebet og sprunget i luften samtidig med, at ni udenlandske oliearbejdere blev kidnappet.

Royal Dutch Shell er indtil videre blevet nødsaget til at reducere sin produktion i Nigerdeltaet med 455.000 tønder per dag, hvoraf de 106.000 tønder har været ude af spil siden de sidste angreb i januar måned.

Nigerdeltaet, der er hjemsted for godt 90 procent af Nigerias samlede olieproduktion på godt 2,4 millioner tønder per dag, har i længere tid været plaget af angreb på oliefaciliteter fra militante grupper, der kræver større lokal indflydelse på områdets olieressourcer. Her til morgen er der meldinger om nye angreb på oliefaciliteter i området.

Jyske Bank forventer, at urolighederne i Nigeria vil betyde stigende oliepriser i denne uge. I første omgang skal USD 60 per tønde brydes for at åbne op for en stigning op mod USD 62,60 per tønde.

USA holder lukket i dag mandag, hvorfor øjnene vil være rettet på den europæiske referenceolie, IPE Brent, der indtil videre her til morgen er steget med USD 1,21 per tønde og handler USD 61,11 per tønde.

Kilde: Jyske Bank

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078