23948sdkhjf

Dansk startup vil gøre det lettere for skovejere at opnå certificering

Skovkortet.dk er en dansk startup, som er på vej med en ny digital kortløsning til danske skovejere, der ønsker at blive certificeret.

Løsningen er en del af Skovkortet.dk’s eksisterende software og bliver realiseret med støtte fra Innovationsfonden samt en ny ekstern investor. Med det nye certificeringsmodul vil det ifølge virksomheden blive billigere for skovejere at opnå en anerkendt certificering.

 - Vores vision er at tilbyde alle skovejere muligheden for at dokumentere og planlægge driften af deres skove. Det er afgørende for at kunne påvise bæredygtighed og allerede et krav blandt en række certificeringsordninger. Skovkortet.dk gør adgangen til at samle de nødvendige informationer langt lettere, siger grundlægger og adm. direktør for Skovkortet.dk Jens Isbak.

Skærpede krav gør løsning nødvendig

Skovcertificeringer, som eksempelvis FSC eller PEFC, finder vej til danske forbrugere i alt fra printerpapir til havemøbler. Men kravene til at dokumentere bæredygtig drift i de danske skove kommer også fra blandt andre varmeværker og træindustrien, der i høj grad efterspørger certificeret træ.

Derfor har regeringen indført en række skærpede tiltag, der sætter fokus på at se grønne ambitioner omsat i de danske skove gennem målbare bæredygtighedskrav. Skovkortet.dk vil være med til at løfte de dokumentationskrav for den enkelte skovejer gennem en digital løsning.

 - Vi kan hjælpe selv de mindste ejendomme med at indsamle den nødvendige dokumentation, således det bliver billigere at lade sig certificere. I øjeblikket står den økonomiske gevinst ved certificering ikke mål med omkostningerne – og det skal vi have vendt, siger Jens Isbak.

Potentialet i de ambitioner har været med til, at Skovkortet.dk netop har afsluttet en succesfuld kapitalrejsning gennem Innovationsfonden og Henrik Neergaard-Petersen, der indtræder i ejerkredsen som aktiv ejer.

- Investeringen giver os et væld af muligheder for at udvikle de helt rigtige værktøjer, siger Jens Isbak.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094