23948sdkhjf

Nordic Wood Industries opruster med ny bæredygtighedschef i koncernledelsen

Nordic Wood Industries har ansat Sana Saleem som ny bæredygtighedschef på koncernniveau.

Sana Saleem har i mere end 10 år arbejdet med bæredygtighed og energioptimering og får således ansvaret for den samlede koncerns strategi for bæredygtighed og skal sikre implementering over for koncernens 400 medarbejdere, som er fordelt på ni lokationer i Danmark og i udlandet.

Ny ledelse skal sikre fælles retning

For nyligt kunne trækoncernen Nordic Wood Industries, der omfatter fire danske virksomheder inden for træbaserede byggematerialer og præfabrikation, Palsgaard Spær, CBI Papiruld Danmark, Lilleheden og Roust træt, offentliggøre etableringen af en helt ny koncernledelse med en erfaren direktør i spidsen.

Den skal sikre, at Nordic Wood Industries fremadrettet i langt højere grad agerer som én samlet koncern med én fælles retning frem for fire separate virksomheder. 

34-årige Sana Saleem er uddannet Ingeniør fra DTU og har læst en Master i Bygningsfysik. Hun var senest ansat som teknisk konsulent hos Palsgaard Spær og inden da i det tidligere Papiruld Danmark A/S. Det var i samme koncern.

Nu får hun ansvaret for hele koncernens bæredygtighedsstrategi samt implementeringen over for koncernens 400 medarbejdere: 

- Vi vil være markedsledende i Danmark inden for bæredygtigt byggeri, og vi ved, at der i fremtiden vil komme endnu større fokus på bæredygtigt byggeri. Derfor skal vi sikre, at vi har valid dokumentation for de kvaliteter vores produkter besidder, når de indgår i certificerede byggerier, og her kommer Sana Saleem til at spille en helt central rolle. Samtidigt vil vi med ansættelsen gøre det tydeligt for vores kunder, samarbejdspartnere og omverdenen, at bæredygtighed er prioriteret af topledelsen og en vigtig del af vores forretningsstrategi, siger medejer af Nordic Wood Industries, Holger C. Hansen, i en pressemeddelelse.

Han påpeger også, at koncernen er i gang med en vækststrategi, hvor man med opkøb af nye virksomheder, der passer i produktporteføljen samt organisk vækst, får brug for en ensretning hen over hele koncernen.

Ambitionen er at nedbringe CO2-udledningen

Ambitionen for koncernen er at bidrage til, at regeringen når deres mål om at nedbringe CO2-udledningen med 70 procent i 2030 i forhold 1990, hvoraf byggeriet alene står for ca. 30-40 procent af den samlede CO2-udledning i Danmark.

- Min opgave bliver at sikre, at vi som samlet koncern tager vores del af ansvaret i forhold til at nedbringe CO2-udledningen på bedst mulig vis. Vi vil fx gerne kunne dokumentere vores andel af CO2-udledning for hvert enkelt byggeprojekt. Vi leverer allerede bæredygtige løsninger til byggeriet med vores træbaserede produkter, som bl.a. er PEFC certificerede. Men der er plads til forbedring fx i forhold til fremstillingsprocessen, siger Sana Saleem og fortsætter:

- Samtidig er målet også at styrke vores eget arbejde og skabe et grønnere Nordic Wood Industries for fremtiden. Vi skal identificere og gennemføre yderligere forbedringer i vores virksomhed, og vi har ambitioner om, at de trækker tråde langt ind i hele branchen generelt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109