23948sdkhjf

Tocifret millioninvestering - robotter hjælper spærproducent med flere og større opgaver

Med hjælp fra robotter er det lykkes spær- og elementproducenten Palsgaard Spær at øge effektiviteten af deres spærproduktion med 60 pct. Automatiseringen har skabt et hurtigere flow af træ igennem fabrikken og gjort håndteringen af de store spær nemmere, skriver firmaet med base i den midtjyske by Hmapen i en pressemeddelelse. 

Spær- og elementproducenten står i en industriel omstilling, der skal geare virksomheden til at kunne håndtere endnu flere og større ordrer i takt med øget efterspørgsel på træløsninger i byggeriet. 

Derfor har firmaet , der er en del af koncernen Nordic Wood Industries, fået udviklet en ny produktionslinje med ny teknologi til håndtering af spær, som virksomheden er i fuld gang med at implementere.

- Selvom vi stadig mangler de sidste finjusteringer på anlægget, ser resultaterne indtil videre meget lovende ud, forklarer Tobias Smith, adm. direktør i Palsgaard Spær, i pressemeddelelsen.

- Med den nye produktionslinje, der blandt andet indeholder to robotter, kan vi effektivisere spærproduktionen med cirka 60 pct. i forhold til at skulle gøre tingene manuelt, som vi har været vant til, fortsætter han.

Teknologi for et tocifret millionbeløb

Palsgaard Spær har investeret godt 27 mio. kr. i det nye anlæg, der fylder 138 længdemeter og sikrer et hurtigt og stabilt flow af træ til og fra de to robotter, som samler spærene. Livsnerven i robotterne er en ny type software, som med hjælp fra finske specialister er udviklet specielt til spærproduktion.

- Det har været en spændende proces at skulle omstille sig fra manuel til industriel produktion, men også en stor mundfuld at få anlægget i drift. Den teknologi, vi bruger, er nemlig relativt ny, og vi er blandt de første i Danmark til at prøve den af. Men nu er vi næsten i mål, og investeringen ser ud til at være tjent ind inden for en fornuftig tidshorisont, fortæller Simon Have Kjær, der er procesudviklingschef for produktion og logistik hos Palsgaard Spær.

Anlægget forventes af være i fuld drift i løbet af efteråret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094