23948sdkhjf

Nyt CNC-bearbejdningscenter hos Jyde Port

Det var mangel på kapacitet, der fik Jyde Port i Løsning til at investere i et CNC-bearbejdningscenter fra JUNGET A/S.
Jyde Port er en af Danmarks førende producenter af døre og porte til private og landbruget, og produkterne spænder fra stalddøre, facadedøre og garagedøre til traditionelle vippeporte og ledhejseporte.

Den gamle CNC-maskine kunne ikke længere følge med opgaverne, så Jyde Port valgte at købe endnu en CNC-maskine – et Biesse Rover 37 CNC-bearbejdningscenter fra JUNGET A/S.

Behov for øget kapacitet
- Vi manglede simpelthen kapacitet, fortæller Finn Lyngby, værkfører hos Jyde Port.

- Før vi fik Biesse Roveren, kørte vi mange overtimer på den gamle CNC-maskine. Det var vi nødt til for at få produktionen igennem. Vi manglede desuden en maskine, som kunne køre lange emnelængder igennem på helt op til 4 meter, og så ville vi gerne have en maskine, der kunne arbejde med 2 emner ad gangen, så man kan lægge ét emne op på maskinen, mens man bearbejder et andet.

- Det var desuden vigtigt for os, at den kunne lave buede overkarme, supplerer Jyde Ports anden værkfører, Claus Biehl.

- Tidligere købte vi buede overkarme hos en underleverandør. Med det nye CNC-bearbejdningscenter kan vi nu selv lave dem til halv pris.

Produktivitets- og kvalitetsforbedring
Med den nye maskine er både produktiviteten og kvaliteten blevet væsentligt forbedret.

- Tidligere lavede vi vores ledhejseporte på dobbelttappere, hvor pladerne blev købt sporet, og så skulle man forsøge at lægge pladerne præcis på og så forsøge at tage lige meget af i hver side. Det var meget bøvlet og svært at gøre ensartet, fortæller Finn Lyngby.

- Ja, overarbejdstimerne er blevet minimeret, og kvaliteten er blevet højnet, efter vi har fået det nye CNC-bearbejdningscenter, fortæller Claus Biehl.

- Blandt andet på låsekasseudfræsningerne er der sket forbedringer. De er blevet noget pænere. De passer rundt i rundingerne, og de sidder lige i. Det er klart, at når man sammenligner med den manuelle maskine, så er kvaliteten blevet en hel del bedre.

Operatøren gør klar til bearbejdning på det nye CNC-bearbejdningscenter. Brugervenlig opbygning af CNC-maskinens programmer
Da CNC-bearbejdningscentret skal lave mange forskellige opgaver, er det vigtigt for Jyde Port, at maskinen er fleksibel og omstillingsvenlig, da de mange typer opgaver kræver mange omstillinger.

Derfor er maskinen forprogrammeret og bygget op med flere variable programmer, hvor man kan taste målene på emnet ind og herefter vælge bearbejdningstypen, d.v.s. om der skal omfræses, fræses ud til hængsler, bores o.s.v.

Det gør maskinen forholdsvis nem at betjene. Opbygningen af programmerne har værkfører Claus Biehl stået for i samarbejde med en Biesse produktspecialist fra JUNGET A/S.

Specialopgaver klares med CamLink
Ved specialopgaver bruger Claus Biehl programmet ”CamLink”, som gør det muligt at overføre bearbejdningsdata direkte til CNC-maskinen.

Ved at hente digitale CAD-tegninger ind i CamLink kan man indsætte fræsebaner, boreoptimering og andre bearbejdninger på CNC-maskinen. Resultatet kan efterfølgende vurderes ud fra en 3-D simulering, hvor brugeren kan foretage de sidste rettelser, før tegningen oversættes til programmeringssprog og overføres direkte til CNC-maskinen.

Mulighederne med CamLink er mange, specielt ved fremstilling af komplicerede bearbejdninger, fleksibel produktion i små serier eller ved sidste øjebliksændringer.

Problemer klares med telefonsupport
Biesse Rover bearbejdningscentret er i dag en vigtig brik i produktionen, så det er vigtigt, at maskinen kører, som den skal.

- Vi kører en meget stram produktion. Hver mandag starter vi en ny serie op, og vi skal kunne levere standarddøre inden for 3-5 arbejdsdage. Derfor er det vigtigt for os, at vi hurtigt kan få hjælp, hvis der opstår problemer med maskinen, fortæller Claus Biehl.

- Vi har en serviceaftale med Junget, og det betyder, at vi får førsteprioritet, hvis vi ringer og skal bruge en montør. Men ofte kan vi faktisk klare problemerne udelukkende gennem telefonsupport.

Nyt pladeopskæringsanlæg
Nyeste investering hos Jyde Port er et Casadei CX 43 pladeopskæringsanlæg, som blev leveret i september.

- Vores gamle pladesav kunne ikke mere, fortæller Claus Biehl, - og da vi kun skærer sammenlagt 2,5 dag om ugen, skulle vi finde en løsning, hvor økonomien var fornuftig. Det var den på Casadei-saven. Vi har desuden lagt en del vægt på ergonomien. Da det er meget tunge slæb for operatøren, er det en fordel, at maskinen har luftdyser, som selv kan trække emnet ind. På den nye pladesav er det desuden muligt at være online og udtrække data så som skærelister. Det foregår i dag manuelt, men det er da noget, vi vil arbejde med i fremtiden.

Claus Biehl ved pladesaven.Kilde: JUNGET A/S. http://www.junget.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079