23948sdkhjf

Iværksættere overlever - hvis de får rådgivning

Netværk og socialt samvær er med til at holde gejsten oppe.
Tre ud af fire iværksættere overlever, viser ny undersøgelse. Chancerne for overlevelse og vækst forøges, når der modtages rådgivning.

Det er tredje år i træk at undersøgelsen er gennemført – de første to viste overlevelsesrater på 81%, og denne gang er den kun marginalt lavere, nemlig 77%.

Undersøgelsen er baseret på 157 virksomheder, der har modtaget iværksættervejledning i 2003 på et af de 34 lokale iværksættercentre, der er med i den statslige ordning, Erhvervsservice.

I dag eksisterer 91 af disse virksomheder stadig. De er fra Silkeborg og omegn, og har alle modtaget rådgivning på ErhvervsUdviklingsCenter (EUC) Silkeborg. De er med til at bidrage til den høje beskæftigelsesprocent, der er for tiden. I alt er 250 personer beskæftiget i virksomhederne.

En af de virksomheder, som har klaret sig rigtig godt, er Engholm Indretning.

- I 2003 var jeg på iværksætterkursus på EUC Silkeborg. Kurset var utrolig godt til at få afklaring på, om mine idéer holdt. Jeg havde også stor glæde af underviserne, som jeg stadig får råd og vejledning fra, siger indretnings-arkitekt og designer Ellen Engholm, Engholm Indretning.

Under kurset blev Ellen Engholm tilbudt en opgave for Niels Brocks Handelsgymnasium, og hun besluttede sig for at starte sin tegnestue op med det samme. Det var en god beslutning, da arbejdsforholdet stadig består sammen med en masse andre designeropgaver.

I slutningen af 2003 satsede Ellen Engholm fuldtids på sit firma. Hun valgte at leje sig ind i det kontorfællesskab med administration, telefonpasning og mødefaciliteter, som EUC Silkeborg tilbyder.

- Lokalerne er til en rimelig pris, og vi er flere forskellige virksomheder inden for servicefagene. Det er rart at have et godt netværk i dagligdagen, som ofte giver nye opgaver. Det er også godt at have nogen at spise frokost med. Samtidig tror jeg, at det sociale samvær er med til, at holde gejsten oppe, siger Ellen Engholm, som løbende underviser kommende iværksættere på EUC Silkeborg.

Jeg tog springet og blev iværksætter, og det har jeg ikke fortrudt, siger Ellen Engholm, Engholm Indretning. Dørene står altid åbne for vejledning
EUC Silkeborg vejleder hvert år i alt 350 iværksættere, afvikler iværksætter-kurser for ca. 100 kursister og udlejer kontor- og produktionslokaler til op til 20 iværksættervirksomheder.

Desuden afholdes der forskellige arrangementer, hvor iværksætterne har mulighed for at danne netværk, og blive informeret om iværksætter relaterede emner.

- Dørene står altid åbne, hvis der er behov for at tale med en iværksætter-vejleder, og det er nok med til, at overlevelsesraten er så høj, slutter direktør Hans Bjørnholt, EUC Silkeborg.

Kilde: EUC Silkeborg. http://www.euc-silkeborg.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141